Стоук – Арсенал: Домакините са готови да спрат отново артилеристите


Н. Гавазов

Стоук – Арсенал: Домакините са готови да спрат отново артилеристите

Стоук Сити - Арсенал
Стадион: "Британия", Стоук
Дата: 17.01.2016г.
Час: 18:15
Съдия: Крейг Поусън

Изключително корав и труден съперник очаква Арсенал в 22-ят кръг на Висшата лига. Срещу лондончани застава Стоук, който е изненадващо близо до местата за евроучастие и няма никакво намерение да позволи поражение в срещата.

"Грънчарите" са на 7-ма позиция с 3 точки по-малко от 5-тия Уест Хям, но и с мач по малко, така че при евентуален успех двата клуба ще се изравнят в класирането. Домакините се оказват традиционно неудобен съперник за "артилеристите" в домакинските двубои и последните 5 срещи на "Британия Стейдиъм" са завършвали 3 пъти със загуба за Арсенал и два пъти с реми. Самият мениджър Марк Хюз е непобедим на собствен терен срещу Арсен Венгер вече в 7 срещи (5 победи и 2 ремита). Стоук няма да може да разчита на Шей Гивън, Муниеска, Фил Бардсли и Стивън Айрлънд. Камерън и Шакири имат леки проблеми, но самият наставник заяви преди няколко дни, че швейцарският национал ще пропусне мача.

Арсенал е само на точка от лидера Лестър и при успех в гостуването ще оглави еднолично Висшата лига. Лондончани имаха възможност да запазят първото място още в миналия кръг, но допуснаха изравнителен гол в последните минути на дербито с Ливърпул, което няма как да не е разочаровало играчите. За "артилерситите" продължават да лекуват травми Уилшър, Касорла, Коклен, Уелбек, Росицки, Оспина и Алексис Санчес. Последният обаче е близо до своето възстановяване.
Лошата статистика за Арсенал срещу Стоук на "Британия Стейдиъм" и персоналното предимство на Марк Хюз срещу Венгер е достатъчно показателно за трудностите, които очакват гостите. Лондончани ще излезнат с нагласата да си вземат 3-те точки, но това ще е твърде тежка задача срещу по-физическия мощният и по-борбеният тим на "грънчарите".

Прогноза: Стоук - Арсенал 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Стоук Сити:

28 декември Евертън - Стоук Сити 3:4 (Висша лига)
02 януари Уест Бромич - Стоук Сити 2:1 (Висша лига)
05 януари Стоук Сити - Ливърпул 0:1 (Купа на Лигата)
09 януари Донкастър - Стоук Сити 1:2 (ФА Къп)
13 януари Стоук Сити - Норич 3:1 (Висша лига)

Арсенал:

26 декември Саутхемптън - Арсенал 4:0 (Висша лига)
28 декември Арсенал - Борнемут 2:0 (Висша лига)
02 януари Арсенал - Нюкасъл 1:0 (Висша лига)
09 януари Арсенал - Съндърланд 3:1 (ФА Къп)
13 януари Ливърпул - Арсенал 3:3 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Стоук Сити - Арсенал

102 срещи
25 победи за Стоук Сити
23 равенства
54 победи за Арсенал
Голова Разлика: 169:97 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159