Анонс на 22-ти кръг на Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Анонс на 22-ти кръг на Висшата лига на Англия

Борнемут - Норич

Стадион: "Виталити Стейдиъм"
Дата: 16.01.2016
Час: 17:00
Съдия: Робърт Мадли


Два отбора замесени в борбата за оцеляване ще се срещнат в 22-рия кръг на Висшата лига. Борнемут се представя все по-убедително в елита, макар че няма победа вече в 4 кръга, докато Норич след серия от добри домакински резултати запазва спокойна дистанция от зоната на изпадащите.

Домакините след успешния период през декември се изкачиха нагоре в класирането, макар че спечелиха само 2 точки от възможни 12 през последните седмици и разликата с 18-тия Съндърланд се смъкна на само 3 точки. Новаците са тим, който не бива да бъде подценяван, макар че важни играчи отсъстват, поради травми. Контузии лекуват Томи Елфик, Макс Градел, Калъм Уилсън и Мингс, а Кинг и Мат Ричи са под въпрос.

Норич определено показва коренно различна игра на свой терен и в гостуванията. Играчите на Алекс Нийл имат само 8 спечелени точки от началото на сезона при визитите си, макар че 5 от тях бяха извоювани от Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Уест Хям. Липсващ за "канарчетата" е единствено Гари О'Нийл, заради наказание.

Новаците във Висшата лига най-вероятно ще започнат по-внимателно и дефанзивно двубоят, което ще доведе до малко положения и съответно по-малко попадения. Няма да е учудващо, ако точката удовлетворява и двата отбора, а лошото представяне на Норич в гостуванията и контузиите в състава на Борнемут ще подпомогнат за равенството.

Прогноза: Борнемут - Норич 0:0


Саутхемптън - Уест Бромич
Стадион: "Сейн Мери"
Дата: 16.01.2016
Час: 17:00
Съдия: Мартин Аткинсън


Разочароващият през този сезон Саутхемптън посреща коравият Уест Бромич в 22-ят кръг на Висшата лига.
Представянето на "светците" досега в кампанията разочарова привържениците, които се надяваха на играта от миналата година, но вместо това се очертава позицията на любимия им отбора да се движи около средата на таблицата. Роналд Куман няма да може да разчита за срещата на лекуващите травма Джей Рофригес, Гардош и Стекеленбург. Добрата новина е в завръщането на Виктор Ваняма и почти сигурно ще започне титуляр.

Уест Бромич се оказва труден съперник в последно време и само двете поражения в последните 9 кръга го показват най-ясно. Играта на "дроздовете" не блести, но на този етап дава нужното спокойствие сред феновете за оцеляване. Единствено Аничебе и Джеймс Морисън са с леки здравословни проблеми и може да пропуснат гостуването.

Срещите между двата отбора не изобилстват от попадения и не бихме очаквали нещо по-различно в този кръг. В 8 от последните 9 мача двубоят е завършвал с под 2,5 гола, а Уест Бромич е запазвал мрежата си суха в 6 от тях.

Прогноза: Саутхемптън - Уест Бромич 1:1



Астън Вила - Лестър
Стадион: "Вила Парк"
Дата: 16.01.2016
Час: 19:30
Съдия: Роджър Ийст


Последният в класирането Астън Вила посреща вторият в подреждането Лестър в 22-ят кръг на Висшата лига и в повечето случаи бихме очаквали успех за гостуващият тим, но положението не е така просто.

Домакините уверено вървят към отпадане и съответно Чемпиъншип, макар че в последно време се забелязва прогрес. Бирмингамци бяха единственият отбор, който нямаше успех в 20 поредни мача, но тази негативна серия приключи във вторник след успех над Кристъл Палас. Въпреки това, разстоянието до спасителния бряг все още остава внушително - 8 точки. Реми Гард отново има проблеми със състава си и ще е без Амави и Адама Траоре, а не напълно здрави са Алан Хътън, Агбонлахор, Джак Грейлиш, Санчес и Майка Ричардс.

Лестър продължава да твори чудеса и споделя първото място с Арсенал. "Лисиците" успяха да се измъкнат с трудна победа в последният двубой с Тотнъм и по този начин настигнаха "артилеристите". Съсъ сигурност пропускат гостуването Шлуп и Матю Джеймс, а основната загриженост е относно здравословното състояние на Варди, който не е в оптимална форма, но въпреки това играе редовно. Това е една от причините играчите на Раниери да имат реализирано само 1 попадение в последните 4 кръга от Висшата лига.

Без съмнение ще е труден двубой за Лестър, който започва да изпитва проблеми в играта си след натоварената програма. Астън Вила няма да се даде лесно, а и импулсът след победата преди няколко дни и огромното желание за оцеляване ще е достатъчно най-малко за равенството.

Прогноза: Астън Вила - Лестър 1:1



Нюкасъл - Уест Хем
Стадион: "Сейнт Джеймсис Парк"
Дата: 16.01.2016
Час: 17:00
Съдия: Нийл Суорбрик


Изпитващият проблеми Нюкасъл ще се изправи в 22-ят кръг на Висшата лига с намиращият се в превъзходна форма Уест Хем.
"Свраките" направиха страхотен мач в средата на седмицата с Манчестър Юнайтед след 3:3, но въпреки това остават на предпоследна позиция. Домакините вече в 5 поредни срещи нямат победа и това по всяка вероятност изнервя провърженици и ръководство. Основният проблем при Нюкасъл е в много контузии и Стив Макларън няма да разчита на Папис Сисе, Къртис Гууд, Хайдара, Тим Крул, Обертан, Стивън Тейлър, Майкъл Уилямсън и Анита. С проблеми са също така Аарънс, Мбабу, Флориан Товен и Ривиер, но може и да бъдат включени в групата. Очаква се дебют да направят новите попълнения Шелви и Анри Севе.

Уест Хем продължава да впечатлява и след 8 поредни мача без загуба е само на точка от Топ 4. "Чуковете" спечелиха предишните 3 двубоя и ще се опитат да откраднат поне точката от визитата си на "Сейнт Джеймсис Парк". В лазарета са Диафра Сако, Ланзини и Анди Керъл, а след контузии се завръщат Виктор Мозес и Койоте.

Трудна задача се очертава пред Нюкасъл и няма да е изненада, ако "свраките" не успеят да вземат победата в 6-ти пореден мач. Славен Билич показва, че играчите му са тактически дисциплинирани и ще излезнат на терена пределно мотивирани.

Прогноза: Нюкасъл - Уест Хем 0:0

 


Суонзи - Уотфорд
Стадион: "Либърти Стейдиъм"
Дата: 18.01.2016
Час: 22:00
Съдия: Майк Оливър

Два отбора намиращи се в лоша форма завършват 22-ят кръг на Висшата лига. Суонзи има само един успех в последните си 11 мача, а в средата на седмицата записа изненадващо поражение от Съндърланд и лошото положение се задълбочи. Уотфорд пък записа 3 поредни загуби, но "стършелите" остават в средата на таблицата на спокойните 11 точки разстояние от зоната на изпадащите. "Лебедите" нямат проблеми със състава си освен наказания Кайл Ноутън и ще могат да гонят победата с най-доброто си.

Гостите също не срадат от липсата на много контузени и ще са единствено без Екстранд и Томи Хобан.

Трудни дни се очертават пред Суонзи и временният наставник Алън Къртис има тежката задача да изправи отбора. Уотфорд също е в лека криза, но новаците на този етап могат да бъдат спокойни за оцеляването си. Очакваме напрегнат сблъсък и по-активна игра от страна на домакините, които ще се опитат да се реваншират пред своите привърженици.

Прогноза: Суонзи - Уотфорд 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
177