Анонс на 21-ви кръг на Висшата лига - срещите в сряда


Н. Гавазов

Анонс на 21-ви кръг на Висшата лига - срещите в сряда

Суонзи - Съндърланд
Стадион: "Либърти", Суонзи
Дата: 13.01.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Андре Маринър

Междинният 21-ви кръг на Висшата лига изправя един срещу друг тимовете на Стоук и Норич. Домакините са в средата на таблицата със стабилно представяне, а новаците са на 15-та позиция и в борбата за оцеляване.

"Грънчарите" могат да бъдат спокойни за своето съществуване в елита и с добрата си игра са неудобен съперник. Допуснаха поражение на свой терен в първият двубой за Купата на лигата от Ливърпул, но пък в другия турнир ФА Къп продължават напред след успеха над Донкастър. Марк Хюз няма да разчита на Шей Гивън, Камерън, Фил Бардсли и Стивън Айрлънд. В игра се очаква да се завърнат след почивка Ерик Питърс, Глен Джонсън и Глен Уилън.

Норич е с невероятните за амбициите на клуба 3 победи в последните 4 кръга, което измъкна отборът на 6 точки от зоната на изпадащите. Скромния тим отпадна за ФА Къп от Манчестър Сити, но това едва ли ще се счита за особено разочарование сред феновете с оглед на по-важните цели в клуба. Алекс Нийл няма особени проблеми освен контузията на Матю Джарвис.

Стоук е корав отбор, който се възползва максимално от своите възможности, а Норич е с импулс в играта си и няма да бъде лесен за преодоляване. Бихме очаквали двубой с малко ситуации за гол, но домакинския фактор и слабото представяне във визитите на гостите ще донесат минимален успех за "грънчарите".

Прогноза: Стоук - Норич 1:0

 

Стоук Сити - Норич
Стадион: "Британия", Стоук
Дата: 13.01.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Нийл Суорбрик


Два отбора замесени в борбата за оцеляване се изправаят един срещу друг в 21-вия кръг на Висшата лига. Суонзи разочарова през този сезон и се намира на 2 точки от зоната на изпадащите, докато Съндърланд е предпоследен на 3 точки от спасителния бряг.

"Лебедите" преживяват тежко кампанията и редицата лоши резултати няма как да не създадат недоволство сред привържениците на клуба. Домакините имат записана само 1 победа в последните 10 мача от първенството, а в 7 от 8 гостувания са допуснали поражение. Още по-трагична става картинката, след като отбележим отпадането за ФА Къп преди дни от четвъртодивизионния Оксфорд. Добрата новина за Суонзи е в липсата на контузени или наказани играчи, което ще им позволи да излязат с най-доброто си.

Съндърланд взе 3-те точки в битката на аутсайдерите с Астън Вила в миналия кръг, което ги приближи до спасителния бряг и остави надеждите им за оцеляване живи. Гостите отпаднаха и за ФА Къп от Арсенал, което ще им позволи максимално да се концентрират върху Висшата лига. Извън игра за срещата са Себастиан Ларсон, Матюс, Кабул и Джак Родуел.

"Черните котки" са очевидно домакински отбор и навън не успяват да се противопоставят на своите съперници. В гостуванията имат записани едва 4 точки, което говори достатъчно. Суонзи от своя страна е длъжен да се реваншира пред своите фенове за лошия сезон и ще търси по-активно победата. Голям плюс за "лебедите" ще е доброто физическо състояние на футболистите, което няма как да не се отрази.

Прогноза: Суонзи - Съндърланд 2:0

 


Саутхемптън - Уотфорд
Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън
Дата: 13.01.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Крейг Поусън

Саутхемптън се представя през настоящия сезон коренно различно от предходния, което причини слухове относно бъдещето на мениджъра Роналд Куман. Уотфорд от друга страна след завръщането си в елита показва добра игра и може да бъде спокоен за оцеляването си.

"Светците" имат 6 поражения и само една победа в последните 8 мача от Висшата лига, което съвсем естествено ги постави в долната половина на класирането. Домакините също така отпаднаха и от ФА Къп на свой терен, което допълнително увеличи недоволството сред феновете. В лазарета са Джей Родригес, Гардош и Грациано Пеле, а Уанияма е наказан. Добрата новина е във възстановяването на Седрик Соарес и Фрейзър Форстър, но е малко вероятно последният да бъде напълно готово за двубоя.

Уотфорд се представя на този етап успешно за новак във Висшата лига, макар че вече в 3 мача няма успех. Все пак, "стършелите" отстраниха предни дни Нюкасъл за ФА Къп. Гостите няма да могат да разчитат на Екстранд и Томи Хобан, заради травми, както и на наказания Нейтън Ейк.

Липсата на голмайстора Грациано Пеле и на креативния Уанияма определено ще се отрази негативно в без друго лошата игра на Саутхемптън. Уотфорд от своя страна ще излезе спокоен за срещата и ще изчаква своите възможности.

Прогноза: Саутхемптън - Уотфорд 2:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
186