Ливърпул ще излъже чуковете


Н. Атанасов

Ливърпул ще излъже чуковете

Уест Хем - Ливърпул
Стадион: "Болейн Граунд", Лондон
Дата: 02.01.2016г.
Час: 14:45
Съдия: Робърт Мадли


Уест Хем сложи край на серията от пет последователни равенства във Висшата лига, след като играчите на Славен Билич изпратиха старата 2015-та година с успех с 2:1 у дома над Саутхемптън, който два дни преди визитата си в Лондон бе размазал лидера Арсенал с 4:0. "Чуковете" губеха до средата на втората част с 0:1, но с попадения на Антонио и Керъл успяха да зарадват привържениците си с първи успех от два месеца насам, а последната победа на Уест Хем бе тази с 2:1 над шампиона Челси у дома в края на октомври. Сега в столицата пристига друг тежък съперник в лицето на Ливърпул, който е в серия от две поредни победи. "Чуковете" заемат 8-мо място в класирането с актив от 29 точки. Диафара Сако, Димитри Пайе, Виктор Моузес, Уинстън Рийд и Аарън Кресуел са с травми за домакините.

Отборът на Ливърпул победи с 1:0 като гост Съндърланд в последния мач за годината от Висшата лига. Кристиан Бентеке отново бе големият герой за мърсисайдци, след като отбеляза единственото попадение в 46-ата минута. Белгийският бе точен и при успеха с 1:0 срещу Лестър на "Анфийлд" в миналия кръг, но таранът отново направи непростим пропуск в добавеното време на срещата, като за втори пореден път можеше да бъде както герой, така и грешник, ако съперникът бе реализирал след това. В крайна сметка "червените" грабнаха трите точки и вече са 7-ми в класирането, като тимът е с актив от 30 точки, с колкото е и 6-ят Манчестър Юнайтед, а в средата на месеца предстои големият сблъсък на английския клубен футбол между тези два съперника, които към настоящия момент се представят под очакванията. С контузии за гостуването в Лондон са Джеймс Милнър, Дивок Ориги, Даниел Стъридж и Мартин Шкъртел, както Ингс и Гомес.

Уест Хем разби по-рано през сезона Ливърпул, след като "чуковете" спечелиха по безапелационен начин с 3:0 гостуването си на "Анфийлд". През миналогодишната кампания Уест Хем победи Ливърпул с 3:1 у дома, а преди това мърсисайдци бяха в серия от две поредни победи при гостуванията си на "Болейн Граунд" с 2:1 и 3:1.

Прогноза: Уест Хем - Ливърпул 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Уест Хем:

05 декември Манчестър Юнайтед - Уест Хем 0:0 (Висша лига)
12 декември Уест Хем - Стоук Сити 0:0 (Висша лига)
20 декември Суонзи - Уест Хем 0:0 (Висша лига)
26 декември Астън Вила - Уест Хем 1:1 (Висша лига)
28 декември Уест Хем - Саутхемптън 2:1 (Висша лига)

Ливърпул:

10 декември Сион - Ливърпул 0:0 (Лига Европа)
13 декември Ливърпул - Уест Бромич 2:2 (Висша лига)
20 декември Уотфорд - Ливърпул 3:0 (Висша лига)
26 декември Ливърпул - Лестър 1:0 (Висша лига)
30 декември Съндърланд - Ливърпул 0:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Уест Хем - Ливърпул

129 срещи
26 победи за Уест Хем
35 равенства
68 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 216:126 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
238