Анонс на 19-ти кръг на Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Анонс на 19-ти кръг на Висшата лига на Англия

Норич - Астън Вила
Стадион: "Кароу Роуд"
Дата: 28.12.2015
Час: 17:00
Съдия: Греъм Скот


Норич посреща закъсалия Астън Вила в 19-тия кръг от Висшата лига, а амбициите и на двата тима са сходни - оставането в елита. Домакините са с равни точки с 18-тия Нюкасъл и при евентуални 3 точки ще вземат глътка въздух, докато гостите са все още на дъното в таблицата и ще гонят победата.

"Канарчетата" загубиха безславно в миналия кръг от Тотнъм с класическото 3:0, но сега срещу тях се изправя много по-скромен отбор. Алекс Нийл няма особени проблеми със състава си освен контузиите на Матю Джарвис и Уисдъм, а напълно възстановените Уес Хулахан и Гари О'Нийл се очаква да започнат като титуляри.

Астън Вила вече в 17 мача търси победата във Висшата лига и тази негативна серия ги отдаличава с всеки измиънал кръг от спасителния бряг. Добрата новина за привържениците е в подобрението в играта на любимците им, които записаха 3 равенства в последните си 5 срещи. Амави и Гари Гарднър ще пропуснат срещата, а Карлос Санчес получи травма в предишния кръг и не е ясно състоянието му.

Гостите ще се нуждаят повече от 3-те точки, така че можем да очакваме по-атакуващ футбол от тяхна страна. Норич най-вероятно ще се възползва от ситуацията и ще чака за грешки на без друго колебливите играчи на Астън Вила.

Прогноза: Норич - Астън Вила 1:1

 


Уест Бромич - Нюкасъл
Стадион: "Дъ Хоутърнс"
Дата: 28.12.2015
Час: 17:00
Съдия: Майкъл Джоунс


Намиращият се в лоша серия Уест Бромич ще се изправи срещу възходящия Нюкасъл на своя "Дъ Хоутърнс" в 19-тия кръг от Висшата лига.

Домакините са на 3 точки от зоната на изпадащите и от своя съперник, а най-вероятно ще се опитат поне да задържат тази разлика след този кръг. Рондон и Джеймс Маклийн са наказани, докато Бен Фостър продължава да е извън терена, заради контузия.

Нюкасъл се измъкна от кризата, в която беше попаднал от началото на сезона и вече е на точка от спасителния бряг. "Свраките" успяха да вземат 2 победи и едно реми в последните си 5 срещи и всичко различно от поражение в гостуванията ще е успех за тима. Проблемите в отбора са свързани с прекалено големият брой отсъстващи играчи - Папис Сисе, Обертан, Ривиер, Крис Гуд, Хайдара, Тим Крул, Майкъл Уилямсън, Аарънс, Ласкелес и Стивън Тейлър.

Можем да очакваме по-затворен футбол и от двата състава, а физическото състояние на Нюкасъл може да е проблемно, заради сгъстения цикъл от мачове и ограниченият брой здрави футболисти.

Прогноза: Уест Бромич - Нюкасъл 1:1

 


Кристъл Палас - Суонзи
Стадион: "Селхурст Парк"
Дата: 28.12.2015
Час: 17:00
Съдия: Нийл Соурбрик


Хубав двубой може да очакваме в 19-ия кръг от Висшата лига между тимовете на Кристъл Палас и Суонзи. Целите и моментното състояние на двата отбора са коренно различни, но двубоят се очертава да бъде оспорван.

"Орлите" продължават да впечатляват и вече в 5 мача нямат поражение след 3 победи и 2 равенства, което ги постави на 5-то място на 2 точки от Топ 4. Положителното в редиците на домакините е липсата на напрежение, тъй като никой не е очаквал създалата се ситуация преди началото на сезона. Отрицателното за Кристъл Палас е в липсващите играчи и Алън Пардю няма да може да разчита на Куеси Апиа, Бакари Сако, Дуайт Гейл, Боласие, Уикам и Лии Чунг-Янг, а под въпрос са Скот Дан, Дилейни и Патрик Бамфорд.

Суонзи след доброто начало на кампанията изпадна в тежка криза и дори се заговори за борба за оцеляването. Негативната серия за "лебедите" приключи в последния кръг при победата срещу Уест Бромич, но все още не е далеч от зоната на изпадащите и само точка ги дели от 18-тия Нюкасъл. Особени проблеми в отбора няма освен контузиите на Табаноу и Едер.

Интересен мач се очертава и можем да очакваме голям брой възможности за попадение. Не е ясно дали ще са физически готови домакините за срещата, заради травмите в без друго скромния тим и прогнозираме изненадваща победа за гостите.

Прогноза: Кристъл Палас - Суонзи 1:2

 


Уест Хем - Саутхемптън
Стадион: "Болейн Граунд:
Дата: 28.12.2015
Час: 19:30
Съдия: Майк Оливър


На пръв поглед равностойна среща се очаква в срещата от 19-ия кръг на Висшата лига между Уест Хем и Саутхямптън. Домакините са в интересна серия от 5 поредни мача с равен резултат и е интересно да се види до кога ще продължи този период. Дефанзивната тактика на "чуковете" е логична с оглед на травмите на ключови фигури и е съмнително да бъде изоставена за тази среща. Славен Билич няма да разчита на Пайет, Диафра Сако, Виктор Мозес, Уинстън Рийд и Анди Керъл. Джеймс Томкинс и Кресуел се контузиха в предишния мач и най-вероятно също ще пропуснат домакинството.

Саутхемптън бяха в серия от 6 поредни мача без победа, но в последния кръг избухнаха с впечатляващ успех над Арсенал с 4:0. Това със сигурност ще даде импулс и настроение в редиците на "светците" за гостуването. В лазарета са Седрик Соарес, Грациано Пеле, Джей Родригес, Флорин Гардош и Фрейзър Форстър.

И двата отбора се очертава да варират през този сезон около средата на таблицата без напрежение в своите мачове. Подобна нагласа можем да очакваме и в този кръг, а стилът на Славен Билич ще му донесе поредното равенство.

Прогноза: Уест Хем - Саутхемптън 0:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
173