Анонс на 18-ти кръг на Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Анонс на 18-ти кръг на Висшата лига на Англия

Борнемут - Кристъл Палас
Стадион: "Виталити Стейдиъм"
Дата: 26.12.2015
Час: 17:00
Съдия: Майк Оливър


Изцяло промененият в последно време тим на Борнемут ще посрещне в 18-ия кръг на Висшата лига приятната изненада Кристъл Палас.

Домакините изглеждат напълно преобразен отбор и вече в 5 мача нямат допусната загуба след 3 победи и 2 равенства. Особено впечатляващи бяха успехите над шампиона Челси и Манчестър Юнайтед. Тази серия позволи на дебютантите в елита да се изкачат на 14-та позиция на 4 точки от зоната на изпадащите. Проблемът за новаците е в отсъстващите играчи и този път скромния тим ще трябва да се справи без Калъм Уилсън, Мингс, Макс Градел, Елфик, Атсу и Лий Томлин. Голяма загуба за Борнемут ще са здравословните проблеми на Джошуа Кинг и Станислас, които най-вероятно ще пропуснат двубоя.

Кристъл Палас продължава да поддържа високо ниво в изявите си и има записани 3 победи и 1 равенство в последните 4 срещи. "Орлите" се намират на 6-та позиция и мечтата за Шампионска лига догодина все още е жива, след като се изравниха по точки с Тотнъм и Манчестър Юнайтед. Продължават да лекуват травми Байари Сако, Апиа, Дуайт Гейл и Йединак. В предишният кръг срещу Стоук се контузи Конър Уикам, а Кабай продължава да изпитва проблеми и не се знае дали ще вземе участие.

Борнемут и Кристъл Палас записват изненадващи резултати в последни време и можем да очакваме отворен двубой с много положения и попадения. Двата отбора имат известни проблеми с липсата на ключови играчи и не е ясно как това ще се отрази на играта им. По-големият брой контузени футболисти са в лазарета на домакините и това може да се окаже решаващо.

Прогноза: Борнемут - Кристъл Палас 1:2

 



Суонзи - Уест Бромич
Стадион: "Либерти Стейдиъм"
Дата: 26.12.2015
Час: 17:00
Съдия: Роджър Ийст

Изненадващо борещият се за оцеляване Суонзи ще се изправи срещу търсещият победа вече в 4 срещи Уест Бромич. Целите и на двата отбора очевидно са оставане в елита и това придава на срещата допълнителен привкус.

Домакините нямат успех в последните 7 двубоя след цели 5 поражение и само две равенства. Това смъкна "лебедите" в зоната на изпадащите на 2 точки от спасителния бряг. В състава няма много липсващи играчи освен Франк Табаноу и Едер, а за Раутлидж ще се решава до последно.

Уест Бромич има само 1 победа в последните 7 мача, но трябва да признаем, че в тази серия гостите трябваше да се изправят срещу Манчестър Юнайтед, Арсенал, Тотнъм, Ливърпул и лдера Лестър. "Дроздовете" се намират на 13-то място с 5 точки повече от своя съперник и само точката ще е достатъчна за скромния тим. Бен Фостър, Клаудио Якуб, Джеймс Маклийн и Рондон пропускат гостуването.

Повече търсещият победа ще е Суонзи, тъй като играчите имат какво да показват на своите привърженици, а Уест Бромич най-вероятно ще подходи по-дефанзивно.

Прогноза: Суонзи - Кристъл Палас 1:0

 


Астън Вила - Уест Хем
Стадион: "Вила Парк"
Дата: 26.12.2015
Час: 17:00
Съдия: Майк Дийн


Астън Вила ще посрещне Уест Хем в 18-ия кръг на Висшата лига в опит да спре лошата си серия без победа и да се включи по-активно в борбата за оцеляване.

Бирмингамци изживяват ужасен сезон и се очертават като аутсайдери, а новия мениджър Реми Гард донесе импулс в играта, но без резултат на този етап. Домакините са на дъното с едва 7 точки и на 10 от спасителния бряг. Френският наставник заяви по-рано, че отборът му се нуждае от 10 победи, ако иска да остане в елита и тази среща би трябвало да е отлична възможност. Астън Вила ще е без Амави и Гарднър, а Майка Ричардс може да се завърне на терена след контузия.

Уест Хем също не се представя блестящо и вече в 7 мача няма успех. В този период играчите на Славен Билич записаха 2 поражение и 5 равенства. Особени интересни са последните 3 двубоя, които завършиха с нулево реми. Въпреки лошата резултатност, "чуковете" са в горната част на таблицата и на 4 точки от Топ 4. За лондончани с травми са Пайет, Сако, Виктор Мозес и Уинстън Рийд, а добрата новина е възстановяването на Анди Керъл и Ланзини, но не е ясно дали ще са физически готови за сблъсъка.

Астън Вила има отлична възможност да вземе 3 точки, тъй като срещу себе си ще има очертаващо дефанзивен тим, който страда без няколко от ключовите си играчи. Домакинския фактор също ще окаже влияние, така че прогнозираме минимална и трудна победа за домакините.

Прогноза: Астън Вила - Уест Хем 1:0

 


Нюкасъл - Евертън
Стадион: "Сейнт Джеймсис Парк"
Дата: 26.12.2015
Час: 19:30
Съдия: Лий Мейсън


Последната среща, върху която ще хвърлим поглед в анонса на 18-ия кръг от Висшата лига е между тимовете на Нюкасъл и Евертън.

Домакините показаха добра форма в последните 3 мача и се измъкнаха на 2 точки от зоната на изпадащите. "Свраките" продължават да изпитват проблеми с твърде многото контузени играчи и в лазарета са Къртис Гуд, Хайдара, Тим Крул, Обертан, Емануел Ривиер, Майкъл Уилямсън и Папис Сисе.

Евертън обратно на своя съперник в последните 4 срещи е без успех след 3 равенства и едно поражение. Това постави "карамелите" в средата на таблицата, а целите на отбора се очертават да бъдат насочени към Купата на лигата. При гостите също липсват голям брой играчи и Стив Макларън няма да може да разчита на Ягиелка, Браунинг, Хиберт, Овиедо, Пиенар, Джеймс Маккарти и Найсмит. За последните трима все още има надежда, че ще вземат участие.

Нюкасъл е в по-добра форма от своя съперник, но пък Евертън е корав тим, който няма да се даде лесно. И двата отбора имат голям брой футболисти в лазарета, а с оглед натоварената прогрма е възможно темпото на срещата да бъде по-ниско, за да се запазят физическите сили на играчите.

Прогноза: Нюкасъл - Евертън 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
164