Арсенал - Манчестър Сити: В преследване на Лестър


Н. Гавазов

Арсенал - Манчестър Сити: В преследване на Лестър

Арсенал - Манчестър Сити
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 21.12.2015г.
Час: 22:00
Съдия: Андре Маринър


Любителите на английския футбол с нетърпение очакват понеделник вечер. Във Висшата лига ще се състои истинска битка, в която шпаги ще кръстосат два претендента за титлата - Арсенал и Манчестър Сити.

"Артилеристите" влизат в мача в отлично състояние на духа, след като постигнаха три поредни успеха във всички турнири и са без загуба във всички съревнования. Добрите резултати помогнаха на Арсенал да се класира за плейофите в Шампионска лига и също така да бъде на второ място в класирането.

Манчестър Сити успя да излезе от ноемврийската криза, записвайки четири победи в пет мача във всички турнири, но в никакъв случай не може да кажем, че играта на "гражданите" е шампионска. По-голямо безпокойство предизвика това, че Сити няма победа в последните си четири гостувания, като хората на Пелегрини нямат дори отбелязан гол в крайните три мача на терена на съперниците си. Ако тази вечер "гражданите" не вкарат гол, те ще повторят серията си от февруари 2006 година. В същото време Петр Чех ще стане рекордьор по сухи мрежи, изпреварвайки по този показател Дейвид Джеймс.

Двата отбора влизат в мача с големи кадрови проблеми. Алексис Санчес пристъпи към тренировки, но неговото участие в двубоя е изключено. Под въпрос е участието и на Микел Артета. Със сигурност обаче няма да играят контузените Санти Касорла, Франсис Коклен, Джак Уилшър, Томаш Росици и Дани Уелбек.

Що се отнася до гостите, там нещата изглеждат по-добри, след като Серхио Агуеро се завърна в строя. Предполага се, че аржентинецът ще започне като титуляр на върха на атаката. В лазарета са Фернандо, Пабло Сабалета, Насри и Венсан Компани.

Арсенал има само една загуба в последните си 18 домакинства на Сити, но в същото време хората на Арсен Венгер постигнаха само един успех в последните шест срещи с "гражданите". Но и без тази статистика е ясно, че двубоят ще бъде много оспорван. Едва ли ще видим доминиране на един отбор над другия, както и едва ли съперниците ще се концентрират прекалено много върху отбранителния стил на игра, тъй като едно равенство ще е убийствено за тях. Подкрепата от трибуните и лошата статистика на Сити като гост ни кара да предполагаме, че "артилеристите" няма да загубят този мач. По-смелите пък спокойно могат да заложат на победа на Арсенал. 

Прогноза: Арсенал - Манчестър Сити 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

24 ноември Арсенал - Динамо Загреб 3:0 (Шампионска лига)
29 ноември Норич - Арсенал 1:1 (Висша лига)
05 декември Арсенал - Съндърланд 3:1 (Висша лига)
09 декември Олимпиакос - Арсенал 0:3 (Висша лига)
13 декември Астън Вила - Арсенал 0:2 (Висша лига)

Манчестър Сити:

28 ноември Манчестър Сити - Саутхемптън 3:1 (Висша лига)
01 декември Манчестър Сити - Хъл Сити 4:1 (Купа на Лигата)
05 декември Стоук Сити - Манчестър Сити 2:0 (Висша лига)
08 декември Манчестър Сити - Борусия М'гладбах 4:2 (Шампионска лига)
12 декември Манчестър Сити - Суонзи 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Манчестър Сити

187 срещи
95 победи за Арсенал
43 равенства
49 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 306:213 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155