Уотфорд – Ливърпул: Изненадващ двубой за евроместата


Н. Гавазов

Уотфорд – Ливърпул: Изненадващ двубой за евроместата

Уотфорд - Ливърпул
Стадион: "Викаридж Роуд", Уотфорд
Дата: 20.12.2015г.
Час: 15:30
Съдия: Марк Клатънбърг

Определено изненадващ се оказва двубоят от 17-ия кръг на Висшата лига между тимовете на Уотфорд и Ливърпул. Домакините се намират на само 4 точки от Топ 4, а зад тях с точка по-малко са "мърсисайдци", за които голямата цел е именно участие в Шампионската лига догодина.

Новаците в елита съвсем логично в началото на сезона се очертаваше да се борят за оцеляване, но постепенно подобриха представянето си и се откъснаха от зоната на изпадащите. Не само това, но след 3 поредни победи "стършелите" се изкачиха изненадващо на 7-ма позиция близо до местата даващи право на евроучастия. Една от причините за този възход е представянето на дуото Игало - Дийни. Първият е реализирал 10 попадения и е 4-то място в голмайсторската листа, докато вторият е с 5 гола и 4 асистенции, а взаимодействието между двамата е впечатляващо. Трябва да споменем и добрата игра на вратаря Аурелио Гомеш, който внася допълнително спокойствие сред съотборниците си.

Единствените, които ще пропуснат срещата са Екстранд и Томи Хобан. Възстановени са Себастиан Прьодл и Бехрами, а мениджъра Кике Санчес Флорес дори заяви, че са физически готови за неделя.

Ливърпул имаха изключително успешен период през ноември под ръководството на Юрген Клоп, но липсата на достойни заместници си оказа думата и вече в 3 срещи отборът няма победа. Ремито при гостуването на Сион за Лига Европа се прие нормално, тъй като по този начин се запази първото място в групата и класиране в следващия етап на турнира. Не така стоят нещата във Висшата лига, където "червените" допуснаха поражение от Нюкасъл и равенство с Уест Бромич на "Анфийлд", което не позволи на тима да се приближи максимално близо до Топ 4.

Мърсисайдци ще излязат в неделя без Гомез, Дани ИНгс, Стъридж, Ловрен и Фланаган, който се възстанови от контузия, но не е физически готов за срещата. Мамаду Сако също се завръща от лекуване на травма, но физическото му състояние е по-добро и се очаква да започне титуляр в центъра на защитата. Въпросителна има около нападателя Бентеке, който не подхожда на стила на Юрген Клоп и е напълно възможно да бъде оставен на резервната скамейка.

Без всякакво съмнение Уотфорд е по-скромния тим и целите на клуба едва ли са били борба за предните места в класирането. Поради това играчите на "стършелите" могат да започнат двубоят по-спокойно и освободено. От друга страна, Ливърпул ще е крайно мотивиран да вземе 3-те точки, а почивката от мачове през седмицата ще подейства положително на състава. Въпреки това, липсата на напрежение сред домакините и добрата им организираност в защита е напълно достатъчно да им донесе точката.

Прогноза: Уотфорд - Ливърпул 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Уотфорд:

07 ноември Лестър - Уотфорд 2:1 (Висша лига)
21 ноември Уотфорд - Манчестър Юнайтед 1:2 (Висша лига)
28 ноември Астън Вила - Уотфорд 2:3 (Висша лига)
05 декември Уотфорд - Норич 2:0 (Висша лига)
12 декември Съндърланд - Уотфорд 0:1 (Висша лига)

Ливърпул:

29 ноември Ливърпул - Суонзи 1:0 (Висша лига)
02 декември Саутхемптън - Ливърпул 1:6 (Купа на Лигата)
06 декември Нюкасъл - Ливърпул 2:0 (Висша лига)
10 декември Сион - Ливърпул 0:0 (Лига Европа)
13 декември Ливърпул - Уест Бромич 2:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Уотфорд - Ливърпул

24 срещи
4 победи за Уотфорд
3 равенства
17 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 46:20 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
248