Юнайтед ще загуби точки на Гудисън Парк


.

Юнайтед ще загуби точки на Гудисън Парк

Евъртън - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Час: 14:45
Съдия: Хауърд Уеб

Манчестър Юнайтед гостува на Евертън в събота на в опит да излезе начело на Висшата лига. Миналата седмица “карамелите” направиха страхотна услуга на шампиона побеждавайки Челси. Възпитаниците на Сър Алекс обаче не се възползваха пълноценно от нея, стигайки само до точка срещу Астън Вила.

В момента Евертън е в страхотна форма, печелейки 5 от последните си 7 шампионатни двубоя, сред които записаха победи над Челси и Манчестър Сити. Единствено Ливърпул успя да надиграе “карамелите” в този период. Във вторник тимът на Дейвид Мойс сломи и Спортинг Лисабон с 2:1 в среща от турнира Лига Европа. Силна е играта на тима в защита и логично Евертън вече е 9-ти, въпреки лошите си игри през есента.

Манчестър Юнайтед влиза в този мач след визитата си в Милано, където постигна изключително добър резултат, побеждавайки Милан с 3:2 в първи 1/8-финал в Шампионската лига. За пореден път Сър Алекс заложи на схемата 4-5-1 и макар този път и късмета да покри англичаните се видя колосалната разлика между Висшата лига и Серия А, най-вече от гледна точка на физическата подготовка на играчите. Уейн Рууни продължава да е основен двигател на английския колос и след всеки следващ мач повишава шанса си за триумф със Златната топка.

Евертън има своите проблеми при сглобяването на състава. Фалаини е аут до края на сезона. Сега се контузи и Кейхил. Това е голям удар по халфовата линия на Мойс. Иначе мениджърът трябва да реши кой да партнира на Саха. Дали Лендън Донован да бъде нападател или на терена да се появи и Якубу като американецът бъде изтеглен по-назад.

Както е известно Рио Фърдинанд изтърпява наказание от 4 мача. Неманя Видич не е в добра физическа форма, така че в центъра на отбраната си “червените дяволи” ще имат проблеми. Вероятно партньори там ще са Джони Еванс и Уесли Браун. Нани също е наказан след червения си картон срещу Астън Вила. Не е ясно доколко трите стълба на Фърги в халфовата линия - Скоулс, Карик и Флетчър са свежи след като изнесоха битката в Милано. Това може да наложи изваждането от титулярния състав на един от тримата и включването на втори нападател – Димитър Бербатов. Райън Гигс е със счупена ръка и ще почива още 2-3 седмици.

Мотивацията на Манчестър Юнайтед за спечелване на този двубой би трябвало да е безспорна, но при всички положения умората и важните отсъстващи ще окажат своето влияние върху представянето на шампиона. Наред с добрата форма на Евертън и тяхното домакинство е очевидно, че мачът ще е много тежък. Вероятно е в плановете на Сър Алекс да влиза дори равенството, тъй като и в този случай Челси няма да успее да се откъсне  прекалено.

Последни 5 изиграни срещи:

Евъртън:

27 януари Евъртън - Съндърланд 2:0 (Висша лига)
30 януари Уигън - Евъртън 0:1 (Висша лига)
06 февруари Ливърпул - Евъртън 1:0 (Висша лига)
10 февруари Евъртън - Челси 2:1 (Висша лига)
16 февруари Евъртън - Спортинг Лисабон 2:1 (Лига Европа)

Манчестър Юнайтед:

27 януари Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 3:1 (Карлинг Къп)
31 януари Арсенал - Манчестър Юнайтед 1:3 (Висша лига)
06 февруари Манчестър Юнайтед - Портсмут 5:0 (Висша лига)
10 февруари Астън Вила - Манчестър Юнайтед 1:1 (Висша лига)
16 февруари Милан - Манчестър Юнайтед 2:3 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Евъртън - Манчестър Юнайтед

159 мача
72 победи за Манчестър Юнайтед
38 равенства
49 победи за Евъртън
Голова Разлика: 249:215 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:
Евъртън - 4.50
Равен - 3.60
Манчестър Юнайтед - 1.80

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155