Астън Вила – Арсенал: Ученикът срещу ментора


Н. Гавазов

Астън Вила – Арсенал: Ученикът срещу ментора

Астън Вила - Арсенал
Стадион: "Вила Парк", Бирмингам
Дата: 13.12.2015г.
Час: 15:30
Съдия: Кевин Френд

Последният в класирането Астън Вила има тежката задача да посрещне окриленият в този момент Арсенал. "Артилеристите" победиха с класически резултат в средата на седмицата Олимпиакос в Гърция и по този начин успяха да се класират на осминафиналите в Шампионската лига, което със сигурност дава самочувствие в редиците на лондончани. Двубоят е по-специален по отношение на треньорския сблъсък, където наставника на домакините Реми Гард ще се изправи срещу своя "учител" Арсен Венгер.

Астън Вила излиза в срещата в ролята на аутсайдер, след като тимът се намира на последното място във Висшата лига без победа във вече 14 мача от първенството. Бирмингамци са на цели 7 точки от спасителния бряг и всяка точка ще е скъпоценна за оцеляването. Добрата новина за домакините е завръщането от контузии на Окоре и Тиаго Лори, а Кларк е на разположение след изтърпяно наказание. Все още не е ясна съдбата на младия Джак Грейлиш, но според запознати е възможно да попадне в групата за мача. Майка Ричардс продължава да изпитва здравословни проблеми и до последно ще се решава дали е готов за игра. Сигурни пропускащи домакинството са Амави, Гари Гарднър и Хосе Креспо.

Очакваният към Арсенал през този сезон не са толкова големи в сравнение с останалите грандове, но отборът засега върви уверено напред. Лондончани се намират на втора позиция във Висшата лига с 2 по-малко от изненадата Лестър и при победа ще окупират временно лидерската позиция. Голямата новина за привържениците е страхотната игра, която показаха "артилеристите" при визитата на Олимпиакос и класирането в следващия етап на Шампионската лига. "Топчиите" имаха само 3 точки от 4 мача в групата и бяха отписани за турнира. Въпреки това, играчите на Венгер се справиха със сложната ситуация и по всяка вероятност настроението в редиците ще е повишено.

Основният проблем за Арсенал продължава да бъдат многобройните контузии и в неделя отборът ще е без Уилшър, Уелбек, Касорла, Коклен, Росицки, Санчес и Артета. Очаква се гостите да започнат със същия състав от средата на седмицата, а единственото колебание може да е в избора между Уолкът и Чембърлейн на крилото. Двубоят ще е специален за вратаря Петр Чех, който в кариерата си има 168 чисти мрежи във Висшата лига и е на един мач от това да изравни рекорда на Дейвид Джеймс.

Астън Вила е удобен противник за Арсенал и "артилеристите" имат само 3 поражения в последните 34 мача с този съперник. Със сигурност това ще окаже влияние, но голямата борба за оцеляването ще принуди домакините да се борят с всички сили за всяка възможност и точка. От друга страна, лондончани също имат силна нужда от 3-те точки, а и можем да очакваме импулс в играта на тима.

Прогноза: Астън Вила - Арсенал 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Астън Вила:
02 ноември Тотнъм - Астън Вила 3:1 (Висша лига)
08 ноември Астън Вила - Манчестър Сити 0:0 (Висша лига)
21 ноември Евертън - Астън Вила 4:0 (Висша лига)
28 ноември Астън Вила - Уотфорд 2:3 (Висша лига)
05 декември Саутхемптън - Астън Вила 1:1 (Висша лига)

Арсенал:
21 ноември Уест Бромич - Арсенал 2:1 (Висша лига)
24 ноември Арсенал - Динамо Загреб 3:0 (Шампионска лига)
29 ноември Норич - Арсенал 1:1 (Висша лига)
05 декември Арсенал - Съндърланд 3:1 (Висша лига)
09 декември Олимпиакос - Арсенал 0:3 (Висша лига)

Досегашни срещи:
Астън Вила - Арсенал
191 срещи
66 победи за Астън Вила
45 равенства
80 победи за Арсенал
Голова Разлика: 310:267 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
182