Нюкасъл – Ливърпул: Гостите ще продължат с възхода си


Н. Гавазов

Нюкасъл – Ливърпул: Гостите ще продължат с възхода си

Нюкасъл - Ливърпул
Стадион: "Сейнт Джеймсис Парк", Нюкасъл
Дата: 06.12.2015г.
Час: 18:00
Съдия: Андре Маринър


В единственият неделен мач от Висшата лига изпадналия в криза Нюкасъл ще посрещне възходящия в последно време Ливърпул. Домакините показват нетипично слаба за подобен клуб игра през този сезон, докато "мърсисайдци" под ръководството на Юрген Клоп впечатляват с всеки изминал мач.

"Свраките" изживяват тежък период съпътстван с разочароващи двубои, а големият брой контузени футболисти допълнително усложняват ситуацията. Нюкасъл загуби катастрофално последните си 2 срещи от Висшата лига и е на предпоследно място с едва 10 точки и на 2 от 17-ия Съндърланд. Стив Макларън няма да може да разчита на цели 10 играча - Тим Крул, Обертан, Стивън Тейлър, Тиоте, Къртис Гууд, Майкъл Уилямсън, Емануел Ривиер, Ласкелес, Роландо Аарънс и Хайдара.

Ливърпул започна да показва характер след назначаването на Юрген Клоп за мениджър, а като гости записват блестящи резултати. "Мърсисайдци" навън вече 5 срещи нямат поражение във всички турнири, а записаха 4 успеха срещу отбори като Челси, Манчестър Сити, Рубин и Саутхямптън. Също така в тези двубои успяха да вкарат впечатляващите 14 попадения. Немският специалист по подобие на своя колега от Нюкасъл има проблеми с контузени играчи, което го ограничава откъм гъвкавост по време на мачовете. В лазарета са Фланаган, Гомес, Дани Ингс, Мамаду Сако и Розитер. Емре Кан пък е наказан, а за Коутиньо до последно ще се решава дали да вземе участие. Именно бразилският плеймейкър е сред основните играчи на гостите. Добрата новина е в завръщането на Лукаш Лейва след изтърпяно наказание и напълно възстановените Хендерсън и Стъридж.

Съвсем естествено е умората да си каже думата в редиците на Ливърпул след толкова добър футбол с класни съперници и без особена дълбочина в състава. Въпреки това, кризата в Нюкасъл е огромна, а импулсът в играта на "мърсисайдци" ще е достатъчен за 3-те точки. Препоръката ни е да се доверим на колектива, който се намира в подем.

Прогноза: Нюкасъл - Ливърпул 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Нюкасъл:

25 октомври Съндърланд - Нюкасъл 3:0 (Висша лига)
31 октомври Нюкасъл - Стоук Сити 0:0 (Висша лига)
07 ноември Борнемут - Нюкасъл 0:1 (Висша лига)
21 ноември Нюкасъл - Лестър 0:3 (Висша лига)
28 ноември Кристъл Палас - Нюкасъл 5:1 (Висша лига)

Ливърпул:

08 ноември Ливърпул - Кристъл Палас 1:2 (Висша лига)
21 ноември Манчестър Сити - Ливърпул 1:4 (Висша лига)
26 ноември Ливърпул - Бордо 2:1 (Лига Европа)
29 ноември Ливърпул - Суонзи 1:0 (Висша лига)
02 декември Саутхемптън - Ливърпул 1:6 (Купа на Лигата)

Досегашни срещи:
Нюкасъл - Ливърпул
169 срещи
48 победи за Нюкасъл
40 равенства
81 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 295:205 за Ливърпул

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
162