Арсенал с трудно гостуване на Суонзи


FUTBOL-TV

Арсенал с трудно гостуване на Суонзи

Суонзи - Арсенал
Стадион: "Либърти", Суонзи
Дата: 31.10.2015г.
Час: 17:00
Съдия: Кевин Френд


Изпитващия трудности този сезон Суонзи приема Арсенал на "Либърти стейдиъм". "Лебедите" са в долната половина на таблицата, но пък могат да се похвалят, че са един от малкото отбори в лигата, които нямат отрицателна статистика срещу Арсенал в директните двубои. Лондончани са във вихъра що се отнася до мачовете във Висшата лига и ще се опитат да затвърдят шампионските си амбиции и силната серия от успешни мачове, в която навлязоха.

Суонзи най- накрая успя да измъкне трите точки, след като напоследък записваше само равенства и загуби. В миналия кръг уелският отбор победи Астън Вила благодарение на късен гол. Преди тази победа в пресата се говореше, че клубът може да се раздели с Гари Монк, но момчетата му показаха, че са твърдо зад него. И направиха спекулациите безпредметни. Двубоят срещу Арсенал е възможност клубът да си върне формата и да докаже, че когато показва най-доброто би могъл да затрудни всеки противник. Не трябва да забравяме, че през миналия сезон "лебедите" успяха на два пъти да победят Арсенал, факт, който мениджърът на червените от Лондон със сигурност добре помни. Хубавото за уелския тим е, че може да разчита на най-добрите си играчи в лицето на Гилфи Сигуртсон, Бафатемби Гомис и Андре Аю, който вече има 5 гола в първенството и отлични показатели.

През седмицата Арсенал записа срамна загуба в мач от Купата на лигата. Футболистите на Венгер бяха победени с 3:0 от Шефилд Уензди. Трябва да споменем, че Венгер беше дал почивка на звездите си и в състава на "артилеристите" имаше много млади играчи и такива, които рядко влизат в игра. Затова няма как това поражение да повлияе психически на отбора. Сред титулярите ще се завърнат Месут Йозил, Алексис Санчез и Санти Касорла. В предишния кръг Арсенал победи Евертън с 2:1 в отворен двубой с много положения. Лошото за лондончани е, че лазаретът на отбора продължава да се пълни, след като Тио Уолкот и Алекс Окслейд-Чембърлейн също се контузиха и се присъединиха към голямата група играчи, на които Арсен Венгер не може да разчита.

Изходът от двубоя е трудно предсказуем. На "Либърти стейдиъм" със сигурност ще бъде интересно и напрегнато. Суонзи определено е сред трудните съперници на Арсенал. Още повече, че гостите имат навика след поредица от добри мачове да допускат изненадващи поражения. Ако ситуацията беше същата година по-рано, със сигурност Арсенал щеше да се издъни. Но ако те наистина искат да докажат, че заслужават да заемат първото място в края на сезона, както от клуба говорят, ще трябва да се справят именно срещу неудобни за тях отбори.

Прогноза: Суонзи - Арсенал 0:1

Борислав Орлинов

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
172