Арсенал ще превземе върха


FUTBOL-TV

Арсенал ще превземе върха

Арсенал - Евертън
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 24.10.2015г.
Час: 19:30
Съдия: Лий Мейсън

Арсенал посреща Евертън на "Емирейтс стейдиъм". Домакините са под пара и това ги прави безспорен фаворит в срещата. Карамелите са в горната половина на таблицата, но определено не са в най-доброто си състояние. Още повече, че се изправят срещу неудобен за тях противник и то, когато е във върхова форма.

Артилеристите намериха себе си не само във Висшата лига, но и в Европа. През седмицата те победиха Байерн Мюнхен с категоричното 2:0. И дори да бяха оставили инициативата на баварците, когато моментите им дойдоха, се възползваха. Това е нещо, което им липсваше преди. Но вече могат да побеждават и без непременно да владеят топката повече. Добрата новина за червените от Лондон е, че Оливие Жиру започва да играе все по-добре. Той вкара единия от головете срещу Байерн, а освен това Евертън са сред "любимите" му отбори. В последните си четири срещи срещу тях, французинът е вкарал четири гола. Дори и да не започне титуляр, важното е, че Тио Уоъкът отново си има конкуренция. Лошата новина за Арсенал е, че във вторник Аарън Рамзи се контузи. Освен него, Арсен Венгер няма да може да разчита още на Дани Уелбек, Джак Уилшър и Томаш Росицки.

През седмицата мениджърът на Евертън Роберто Мартинез призна, че отборът му ще изпита сериозни трудности в Северен Лондон. Той сподели, че изобщо не го утешава фактът, че противникът му е играл през седмицата. Защото артилеристите имат достатъчно широк състав, а и традиции в Шампионската лига. Въпреки че показателите на сините не изглеждат толкова зле. В последните си 6 мача, карамелите имат само една загуба, но тя дойде именно миналата седмица срещу Манчестър Юнайтед. Мартинез обаче ще може да разчита на Том Клевърли, който е готов за игра. Очаква се съвсем скоро и Стивън Пиенар и Брайън Овиедо да се завърнат.

Цифрите говорят красноречиво за тази среща. Арсенал има 1 загуба в последните си 16 мача срещу Арсенал. На всичкото отгоре играят изключително силно напоследък. Имат и още една причина, за да желаят победата по-силно- ако си осигурят трите точки ще се изкачат на върха, а при добро стечение на обстоятелствата, след дербито Манчестър Сити- Манчестър Юнайтед, могат и да останат там. Вероятно най-добрите мачове на Евертън предстоят, но ще трябва да превъзмогнат още една загуба.

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

26 септември Лестър - Арсенал 2:5 (Висша лига)
29 септември Арсенал - Олимпиакос 2:3 (Шампионска лига)
04 октомври Арсенал - Манчестър Юнайтед 3:0 (Висша лига)
17 октомври Уотфорд - Арсенал 0:3 (Висша лига)
20 октомври Арсенал - Байерн Мюнхен 2:0 (Шампионска лига)

Евертън:

19 септември Суонзи - Евертън 0:0 (Висша лига)
22 септември Рединг - Евертън 1:2 (Купа на Лигата)
28 септември Уест Бромич - Евертън 2:3 (Висша лига)
04 октомври Евертън - Ливърпул 1:1 (Висша лига)
17 октомври Евертън - Манчестър Юнайтед 0:3 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Евертън

204 срещи
100 победи за Арсенал
45 равенства
59 победи за Евертън
Голова Разлика: 333:246 за Арсенал

Прогноза: Арсенал 3:1 Евертън

БОРИСЛАВ ОРЛИНОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
253