Арсенал- Манчестър Юнайтед: Мач за историята и за върха


FUTBOL-TV

Арсенал- Манчестър Юнайтед: Мач за историята и за върха

Арсенал - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 04.10.2015г.
Час: 18:00
Съдия: Антъни Тейлър

Арсенал посреща Манчестър Юнайтед на стадион "Емирейтс" като гостите изглеждат безспорен фаворит. "Червените дяволи" са водачи във временното класиране и са три позиции и три точки над "топчиите". По принцип, Юнайтед играе успешно срещу "червените" от Лондон и дори, когато са гости и не са в най-добра форма, измъкват поне точка от мачовете. В последните си срещи Манчестър Юнайтед неизменно печели, а Арсенал играе много непостоянно и изпитва трудности и допуска много голове дори срещу съперници, които са по-слаби. На всичкото отгоре в последните 7 срещи помежду им отборът от Манчестър няма загуба.

През седмицата Арсенал изгуби още един ключов играч- Лоран Кошчелни, който получи травма при загубата от Олимпиакос с 2:3. В лазарета са още и Матийо Фламини, Дани Уелбек и Джак Уилшър. Юнайтед не могат да разчитат на Люк Шоу и Маркос Рохо, но в състава вече са се завърнали Майкъл Карик и Ендер Ерера.

В голямото дерби остават два въпроса- каква тактика ще предпочете Луис ван Гаал. Дали ще избере да контролира мача или ще остави инициативата на отбора на Венгер. При футболист като Антони Марсиал, който освен, че бележи голове, се движи много и оставя свободни пространства за съотборниците си, нищо чудно "червените дяволи" да предпочетат контраатаката поне в началото на срещата. Остава и въпросителната Уейн Рууни, който изигра много слаб мач и изглеждаше напълно неузнаваем през седмицата срещу Волфсбург. А "Манчестър ивнинг нюз" излезе със заглавие, че се търси 29 годишен англичанин, изгубен на "Олд Трафорд". Така че нищо чудно да остане на резервната скамейка.

Историята, статистиката и временната форма показват едно- Манчестър Юнайтед със сигурност няма да загуби в неделя следобед. Но, въпреки че Арсенал са неубедителни, допускат много голове и изненадващи загуби, може би е настъпило времето те да спечелят голям мач на собствен терен, дори, когато всичко е срещу тях. Преди мача разполагат с ден повече за почивка, а съперниците им изглеждаха много уморени срещу Волфсбург.

Прогноза: Арсенал 2:1 Манчестър Юнайтед


Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

16 септември Динамо Загреб - Арсенал 2:1 (Шампионска лига)
19 септември Челси - Арсенал 2:0 (Висша лига)
23 септември Тотнъм - Арсенал 1:2 (Купа на Лигата)
26 септември Лестър - Арсенал 2:5 (Висша лига)
29 септември Арсенал - Олимпиакос 2:3 (Шампионска лига)

Манчестър Юнайтед:

15 септември ПСВ Айндховен - Манчестър Юнайтед 2:1 (Шампионска лига)
20 септември Саутхемптън - Манчестър Юнайтед 2:3 (Висша лига)
23 септември Манчестър Юнайтед - Ипсуич 3:0 (Купа на Лигата)
26 септември Манчестър Юнайтед - Съндърланд 3:0 (Висша лига)
30 септември Манчестър Юнайтед - Волфсбург 2:1 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Манчестър Юнайтед

221 срещи
79 победи за Арсенал
49 равенства
93 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 338:310 за Манчестър Юнайтед

БОРИСЛАВ ОРЛИНОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
311