Арсенал ще продължи напред в Купата на Лигата


FUTBOL-TV

Арсенал ще продължи напред в Купата на Лигата

Третия кръг на Купата на Лигата ще ни предложи още един мега-сблъсък, като това ще бъде този между двата лондонски съперника Тотнъм и Арсенал. Ако вземем предвид представянето на двата тима до момента във Висшата лига, за да определим евентуален фаворит в този мач, можем да заяви, че везните бяха се наклонили в полза на "топчиите". Съставът на Арсен Венгер е пети във временното подреждане с актив от 10 точки, но пък от друга страна това може да обект на доста полека, поради факта, че Тотнъм изостава само на пункт от съперника си.

Арсенал стартира новия сезон с разочароваща загуба у дома с 2:0 от Уест Хем, но постепенно отбора успя да се съвземе и спечели доста ценни точки. Това бяха победите над Кристъл Палас, Нюкасъл и Стоук Сити, както и точката у дома в дербито с Ливърпул. За жалост обаче миналия уикенд "артилеристите" бяха напълно безидейни и претърпяха поражение с 2:0 от Челси при гостуването си на "Стамфорд Бридж". В допълнение на загубата във Висшата лига, няколко дни преди този мач, Арсенал стартира зле и груповата фаза на Шампионска лига, губейки с 2:1 от Динамо Загреб.

Колкото до Тотнъм, то за "шпорите" може спокойно да се заяви, че се намират в победем, след като съставът на Маурисио Почетино сложи край на серията си от три пореди равенства, регистирайки победи съответно с 1:0 над Съндърланд и Кристъл Палас. Старта на сезона за Тотнъм не беше успешен, тъй като отбора не успя да вземе точки при гостуването си на Манчестър Юнайтед и си тръгна с празни ръце от "Олд Трафорд". През средата на миналата седмица Тотнъм постигна първата си победа през настоящата кампания в Лига Европа, надигравайки Карабах с убедеителното 3:1 над стадион "Уайт Харт Лейн".

Дефанзивният полузащитник на Тотнъм Набил Бенталеб няма да може да вземе участие в предстоящата среща с Арсенал, поради факта, че все още не се е възстановил от травмата си. В допълнение на това пък, мениджърът Маурисио Почетино сподели, че все още не се знае дали Райън Мейсън и Муса Дембеле ще се появат в игра, тъй като все още изпитва болки.

Лоша новина за феновете на Арсенал ще бъде отсъствието на Габриел Паулиста и Санти Касорла при гостуването на Тотнъм, след като и двамата получиха червени картони през уикенда срещу Челси и ще трябва да изтърпя наказаянита си. Томас Роситцки, Джак Уилшър и Дани Уелбек са отсъстващи, а Франсис Коклен и Пер Мертезакер ще преминат късни медицински прегледи.

Прогноза: Тотнъм - Арсенал 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
242