Арсенал и Манчестър Юнайтед ще загубят точки в борбата за титлата


-.

Арсенал и Манчестър Юнайтед ще загубят точки в борбата за титлата

Арсенал - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Час: 18:00
Съдия: Крис Фой


Арсенал и Манчестър Юнайтед се изправят един срещу друг в дербито между втория и третия в класирането на Висшата лига. В последните 15-ина години този мач се превърна в най-интригуващия на Острова като не са един-два двубоите, които феновете ще помнят дълго. И последната среща на “Олд Трафорд” бе доста интересна като Юнайтед победи драматично с 2:1.

До последния кръг “топчиите” имаха преднина пред своя съперник след серия от добри мачове, но равенството с Астън Вила – 0:0 ги остави на третата позиция. Разликата от 1 точка няма особено значение, защото тимът на Венгер има добри шансове за титлата. 3 дена преди това равенство Арсенал отпадна шокиращо от ФА Къп след загуба от Стоук с 3:1 на “Британия Стейдиъм”.

След колебливата си игра до преди няколко седмици Манчестър Юнайтед подобри представянето си, печелейки във Висшата лига с 3:0 срещу Бърнли и с 4:0 срещу Хъл Сити. По-интересни обаче бяха двете битки с Манчестър Сити в полуфиналите на Карлинг къп, след които Юнайтед заслужено ще играе финал. Уейн Рууни седи в основата на най-интересните събития в атака за “червените дяволи” тъй като Димитър Бербатов не е готов да играе 90 минути във всяка среща.

В състава на Арсенал, където има доста проблеми се завръща камерунецът Алекс Сонг. Едуардо и Абу Диаби със сигурност отпадат от двубоя. Шанс за игра има Вермаален. Завърналият се Сол Кембъл е на линия за повторен дебют с фланелката на “топчиите”. Възстановени са Бендтнер и Насри. Ван Перси, Кийрън Гибс и Йохан Джуру са дългосрочно контузените в лондонския клуб.

Рио Фърдинанд тъкмо се завърна в игра след дълго отсъствие и си изпроси 4 мача наказание от ФА за удар без топка срещу футболист на Хъл. Така в защита неговото място ще заема възстановилия се Неманя Видич. Контузени и са Харгрийвс и О’Шей, но Сър Алекс не може да се оплаче, тъй като за пръв път от доста време може да разчита на повечето си титуляри.

Предстои да наблюдаваме поредния спектакъл от сериала Арсенал – Манчестър Юнайтед. В тези двубои сякаш двата тима забравят, че гонят определени цели и показват най-красивото, на което са способни. Загубата е фатална, равенството неприемливо и само победата ще остави един от двата тима близо до трупащия точки Челси. Най-вероятния изход остава хикса.


Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

09 януари Арсенал - Евъртън 2:2 (Висша лига)
17 януари Болтън - Арсенал 0:2 (Висша лига)
20 януари Арсенал - Болтън 4:2 (Висша лига)
24 януари Стоук Сити - Арсенал 3:1 (ФА Къп)
27 януари Астън Вила - Арсенал 0:0 (Висша лига)

Манчестър Юнайтед:

09 януари Бирмингам - Манчестър Юнайтед 1:1 (Висша лига)
16 януари Манчестър Юнайтед - Бърнли 3:0 (Висша лига)
19 януари Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 2:1 (Карлинг Къп)
23 януари Манчестър Юнайтед - Хъл Сити 4:0 (Висша лига)
27 януари Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 3:1 (Карлинг Къп)


Досегашни срещи:
Арсенал - Манчестър Юнайтед

167 мача
69 победи за Манчестър Юнайтед
39 равенства
59 победи за Арсенал
Голова Разлика: 249:225 за Манчестър Юнайтед

През този сезон:
29 август Манчестър Юнайтед - Арсенал 2:1 (Висша лига)


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 2.60
Равен - 3.25
Манчестър Юнайтед - 2.80

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
227