Продължения или дузпи ще решат битката за Манчестър


.

Продължения или дузпи ще решат битката за Манчестър

Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Час: 22: 00
Съдия: Хауърд Уеб


Манчестър Юнайтед посреща Манчестър Сити в среща реванш от полуфиналната фаза в турнира за Карлинг къп. Първият двубой завърши с победа за “гражданите” с 2:1, макар че гостите определено ги надиграха, а и реферът отсъди доста спорна дузпа  срещу “червените дяволи”. Герой на мача обаче бе Карлос Тевес, аржентинецът, който напусна “Олд Трафорд” през лятото, за да се присъедини към набиращия скорост тим от “Ийстлендс”.

В последният си двубой Манчестър Юнайтед разби Хъл Сити с 4:0 с 4 гола на Уейн Рууни. Това се случи в събота, когато единствено тези два тима се срещнаха в мач от програмата ан Висшата лига. Сега шампионите са на първото място, но могат да бъдат задминати от Арсенал и Челси, които са изиграли по-малко мачове. Като цяло през този сезон Юнайтед допусна 3 загуби на “Олд Трафорд” – Астън Вила, Лийдс и Бешикташ измъкнаха минимални победи от един от най-тежките за гостуване стадиони в света.

Манчестър Сити игра своя двубой от 4-тия кръг на ФА Къп през уикенда като победи с 4:2 непретенциозния Скънторп. За най-добър играч на “гражданите” в този мач бе определен Мартин Петров, който вкара гол и направи асистенция. “Небесносините” са спестили сили за предстоящия си двубой с Юнайтед, тъй като тяхната цел е ясна – спечелване на трофей след 33 години суша.

Неманя Видич ще пропусне двубоя за Юнайтед. Рио Фърдинанд ще може да вземе участие в мача макар ФА да води разследване срещу него за инцидента в мача с Хъл, при който удари противников състезател.   

Коло Туре се завърна в състава на Сити след отпадането на тима му от КАН. Адебайор, който така и не взе участие в надпреварата вероятно ще бъде на пейката като е възможно да се включи в даден етап. Робиньо е на линия макар да е възможно да е изиграл последния си мач за тима.

За двата тима това е трети сблъсък през сезона като до момента те си разделиха по един успех.  Двубоят на “Олд Трафорд” през септември бе много интересен и завърши с 4:3. Напрегнат бе и последният мач преди седмица, за който вече споменахме. Сценарият в сряда най-вероятно ще е следният – масирани атаки на домакините и предпазлива игра за тима на Манчини. В Карлинг къп не важи правилото за гол на чужд терен, така че победа с 1:0 не означава класиране.Българскиет фенове се надяваме да видим и сблъсък между Димитър Бербатов и Мартин Петров.

Най-вероятно в този сблъсък може да очакваме минимален успех за Манчестър Юнайтед, който да доведе до продължения и евентуално дузпи. При тях всичко е възможно.

Последни 5 мача:

Манчестър Юнайтед:

03 януари Манчестър Юнайтед - Лийдс 0:1 (ФА Къп)
09 януари Бирмингам - Манчестър Юнайтед 1:1 (Висша лига)
16 януари Манчестър Юнайтед - Бърнли 3:0 (Висша лига)
19 януари Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 2:1 (Карлинг Къп)
23 януари Манчестър Юнайтед - Хъл Сити 4:0 (Висша лига)

Манчестър Сити:

02 януари Мидълзбро - Манчестър Сити 0:1 (ФА Къп)
11 януари Манчестър Сити - Блекбърн 4:1 (Висша лига)
16 януари Евъртън - Манчестър Сити 2:0 (Висша лига)
19 януари Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 2:1 (Карлинг Къп)
24 януари Скънторп - Манчестър Сити 2:4 (ФА Къп)


Досегашни срещи:
Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити

130 мача
50 победи за Манчестър Юнайтед
44 равенства
36 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 186:176 за Манчестър Юнайтед

През този сезон:
19 януари Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 2:1 (Карлинг Къп)
20 септември Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 4:3 (Висша лига)


Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 1.66
Равен - 3.75
Манчестър Сити - 5.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
223