Ливърпул ще премине през вълците в борбата за Топ 4


.

Ливърпул ще премине през вълците в борбата за Топ 4

Уулвърхемптън - Ливърпул
Стадион: "Молинюкс", Уулвърхемптън
Час: 21:45
Съдия: Питър Уолтън


Във вторник от 21:45 в мач от 23-ят кръг на Премиершип тима на Уулвърхямптън посрещат този на Ливърпул. Трите точки в този мач ще са от голямо значение.

Тима на Уулвс ще се бори за спасявавне, като на този етап е с актив от 19 точки. До момента "вълците" записа 5 победи, 4 равенства и 12 загуби. В последния изигран мач на тима във Висшата лига те записаха домакинска загуба от отбора на Уигън с 2:0. В изиграната среща на тима в турнира "ФА Къп" тима регистрира равенство 2:2 с тима на Кристъл Палас и мачът ще трябва да се преиграва.

Тима пък воден от Рафа Бенитес заема вече 6-та позизия във временното класиране с актив от 37 точки. До момента те записаха 11 победи, 4 равенства и 7 загуби. Тима отпадна от борбата в "ФА Къп" след нелепа загуба от отбора на Рединг. Това бе сериозен удар върху отбора, който се бори за титла независимо къде, но шансовете им за това се свеждат само в Лига Европа. В последният изигран мач на тима във Висшата лига те успяха да запишат победа с 2:0 над тима на Тотнъм. Този успех вдигна увереността на тима, защото бе постигната срещу труден противник в мач без звездите на отбора - Фернандо Торес и Джерард. В звезда за тима от "Анфийлд" този мач се превърна Дирк Каут, който отбеляза и двете попадения.

Мениджъра на "вълците" Мик Макарти успя да попълне състава с ново попълнение - Адлен Гуедиора. Французинът премина в отбора под наем от Шарлерой до края на сезона с опция да остане в тима.

Неговият съотборник Бия, който изненада с прествянето си в събота срещу Кристъл Палас също е смятан за титуляр в тази среща.

Защитникът на домакините Ричард Стермън се завръща в състава след като пропусна равенството в събота. Той беше наказан да пропусне една среща на отбора.

Кевин Дойл и вратарят на тима Маркус Ханеман се връщат в отбора след като им бе дадена почивка в мача във "ФА Къп". Тима се надява да си отмъсти за загубата на "Анфийлд" с 2:0 по Коледа.


За тима на Рафа Бенитес в игра се очаква да се завърне капитана на тима Стивън Джерард, който страдаше от контузия, но взе участие в днешаната тренировка.

Фабио Аурелио и Даниел Агер пропуснаха срещата в сряда с Тотнъм, което според някои те също нямат да вземат участие утре.

Нападателят на тима Фернадо ТОрес страда от контузия в областта на коляното, а Йоси Бенаюн има спукано ребро. И двамата са далеч от евентуално завръщане.

Контузени са мърсисайдци са още Глен Джонсън и Ел Жар.


Върперки желанието на "вълците" да си отмъстят за загубата миналата година от Ливърпул, мисля че няма да са способни на това и Ливърпул ще успее да победи убедително в тази срещата.


Прогноза: Уувърхептън - Ливърпул 0:3

Последни 5 изиграни срещи:

Уулвърхемптън:

26 декември Ливърпул - Уулвърхемптън 2:0 (Висша лига)
28 декември Уулвърхемптън - Манчестър Сити 0:3 (Висша лига)
03 януари Транмиър - Уулвърхемптън 0:1 (ФА Къп)
16 януари Уулвърхемптън - Уигън 0:2 (Висша лига)
23 януари Уулвърхемптън - Кристъл Палас 2:2 (ФА Къп)

Ливърпул:

29 декември Астън Вила - Ливърпул 0:1 (Висша лига)
02 януари Рединг - Ливърпул 1:1 (ФА Къп)
13 януари Ливърпул - Рединг 1:2 сл. прод. (ФА Къп)
16 януари Стоук Сити - Ливърпул 1:1 (Висша лига)
20 януари Ливърпул - Тотнъм 2:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Уулвърхемптън - Ливърпул

77 мача
38 победи за Ливърпул
13 равенства
26 победи за Уулвърхемптън
Голова Разлика: 122:94 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Уулвърхемптън - 5.50
Равен - 3.60
Ливърпул - 1.66



ПЛАМЕН ПЕНКОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
162