Ливърпул ще събуди духа на Анфийлд срещу Тотнъм


.

Ливърпул ще събуди духа на Анфийлд срещу Тотнъм

Ливърпул - Тотнъм
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Час: 22:00
Съдия: Хауърд Уеб


Днес от 22:00 в мач от английската Висша лига тима на Ливърпул посреща на "Анфийлд" тима на Тотнъм. Мачът бе отложен поради лоши климатични условия.

Тима на Рафа Бенитес в този сезон се представя много неубедително и се очертава тази година да бъде много слаба за Ливъпул. Тима заема седмата позиция във временното класиране с актив от 34 точки. До момента те регистрираха десет победи, четири равенства и седем загуби. В последния изиграм мач в Премиершип в събота от 14:45, Ливърпул записа равенство като гост на тима на Стоук Сити. Както в последно време се случва тима на Рафа Бенитес и в този мач успя първи да поведе в срещата и после да допусне гол. Точен за гостите беше защитника Кирякос, който успя след центриране на Аурелио да вкара топката в противниковата мрежа. След гола "мърсисайдци" допуснаха своя противник много близко в своята половина, от което се възползва Хут, който успя да изравни в самия край на срещата.

Възпитаниците на Рафа Бенитес отпаднаха от Карлинг Къп, след това отпаднаха и от ФА Къп след като загубиха от Рединг след продължения. В момента ливърпулци се състезават само в "Премиер Лийг" и "Лига Европа". Всички привържаници чакат от година титла за Ливърпул и изглежда, че и този сезон няма да я получат.

Според някой това представяне на червените се дължи на многото контузии, които преследват играчите на тима. На няколко пъти един след друг бяха контузени Стивън Джерард, Фернандо Торес, Джонсън, Бенаюн и Риера. Тази липсва на ключовите играчи в тима може би се  оказа важна, но не може такъв голям отбор да разчита в повечето си срещи само на едни играчи и когато те отсъстват отбора да не играе както трябва.

В този мач освен тримата контузени(Джерард, Торес и Бенаюн) на разположение на Рафа Бенитес няма да може и да е Глен Джонсън. Той пристигна през лятото от тима на Портсмут и се наложи в тима с добрата си игра.

Хубавото в тима на домакините е, че в игра се завръща Бабел, който успя да си осигури място в групата за днешният мач за разлика от мача в събота когато той дори не беше включен в списъка.

Халфовете Алберто Акуилани и новопривлеченият Макси Родригес могат да започнат срещата като титуляри ако Рафа Бенитес ще залага повече на атаката в тази среща. 

Рафа Бенитес подсили своя състав с привличането на Макси Родригес на свободен трансфер от Атлетико Мадрид. Аржентинският футболист ще се нуждае от известно време, за да навлезе в форма и да усети английския стил на игра.

За разлика от домакините тима воден от Хари Реднап заема три позиции по-нагоре в класирането и има актив от 38 точки. Досега през сезона те записаха 11 победи, 3 равенсва и само 4 загуби.

В последната изиграна среща на тима в Премиершип те записа нулево равенстово като домакините на тима на Хъл Сити. В тази среща домакините успяваха постоянно да атакуват вратата на противника, но стражът Боаз Майхил се престави простно невероятно през целия мач като направи много добри спасявания, които донеса благоприятния за Хъл Сити резултат 0:0.

Тотнъм изигра някои впечатляващи мачове през този сезон, но отбора е много непостоянен. Дори Хари Реднап призна, че ще е много трудно на неговия отбор да се вмести в голямата четворка.

От състава на Тотнъм аут са Беноа Асу-Екото, Карло Кудичини, Алън Хътън, Ледли Кинг, Аарън Ленън и Джонатан Уудгейт. Бенти и Павлюченко се завръщат в игра след травми. Тотнъм ще загуби голяма част от своя блясък тъй като Аарън Ленън отсъства.

Смятам, че въпреки лошото представяне на Ливърпул до момента няма да им попречи да победят в тази среща. Бенитес води клуба вече 6 години и в каквито и тежки ситуации да е попадал, винаги е намирал правилния изход. Дори когато червените е в "нокаут" те пак намират сили да се изправят както се пее в химна на тима. Тима от "Анфийлд" имат шампионски дух и са го доказвали не веднъж.

И все пак най-важното Тотнъм не е печелил на "Анфийлд" от 25-и август 1993 година.

Прогноза: Ливърпул - Тотнъм 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

26 декември Ливърпул - Уулвърхемптън 2:0 (Висша лига)
29 декември Астън Вила - Ливърпул 0:1 (Висша лига)
02 януари Рединг - Ливърпул 1:1 (ФА Къп)
13 януари Ливърпул - Рединг 1:2 сл. прод. (ФА Къп)
16 януари Стоук Сити - Ливърпул 1:1 (Висша лига)

Тотнъм:

19 декември Блекбърн - Тотнъм 0:2 (Висша лига)
26 декември Фулъм - Тотнъм 0:0 (Висша лига)
28 декември Тотнъм - Уест Хем 2:0 (Висша лига)
02 януари Тотнъм - Питърбъро 4:0 (ФА Къп)
16 януари Тотнъм - Хъл Сити 0:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Тотнъм

135 мача
63 победи за Ливърпул
34 равенства
38 победи за Тотнъм
Голова Разлика: 215:155 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 2.40
Равен - 3.25
Тотнъм - 3.00


ПЛАМЕН ПЕНКОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
137