Хъл ще остави Лестър в зоната на здрача


FUTBOL-TV

Хъл ще остави Лестър в зоната на здрача

Хъл Сити - Лестър
Стадион: "Кингстън Къмюникейшънс", Хъл
Дата: 28.12.2014 г.
Час: 17:00
Съдия: Фил Дауд


На пръв поглед един от най-безинтересните мачове от програмата на 19-я кръг във Висшата лига, който е и последен за календарната 2014 г., един срещу друг се изправят два от отборите, които ще се борят за оцеляването си през сезона. 17-ят Хъл посреща 20-ят Лестър.

В предишния кръг, игран само преди два дни, Хъл затвори устите на критиците си. "Тигрите" на мениджъра Стив Брус записаха важна победа при гостуването си на Съндърланд, а не бяха много тези, които очакваха, че Хъл ще успее да превземе "Стейдиъм Ъф Лайт" и то срещу натрупалия самочувствие Съндърланд само няколко дни, след като "черните котки" триумфираха за пети пореден път в дербито на североизтока срещу Нюкасъл. Адам Джонсън даде аванс на Съндърланд и по всичко личеше, че футболистите на Густаво Пойет ще запишат лесна победа срещу Хъл, но "тигрите" осъщетсвиха пълен обрат. Още преди почивката Рамирес изравни, а в началото на втората част Честър даде аванс на Хъл. В добавеното време на срещата хърватинът Никица Йелавич оформи крайното 1:3. Победа измъкна възпитаниците на Стив Брус от зоната на изпадащите и сега Хъл заема спасителното 17-то място в подреждането с актив от 16 точки, само на 1 обаче над чертата. За мача с Лестър контузени са Харпър, Доусън и Снодграс, а Хъдълстоун е наказан.

Положението в щаба на Лестър е плачевно. След 18 изиграни кръга "лисиците" имат в актива си едва 10 точки и са закотвени еднолично на последното място във временното класиране, на 6 от спасителната 17-та позиция, която в момента се заема от настоящия съперник. Възпитаниците на Найджъл Пиърсън са записали едва две победи от старта на кампанията, като те бяха поредни и дойдоха в 4-я и 5-я кръг, съответно с 1:0 срещу Стоук Сити и с 5:3 над Манчестър Юнайтед. От 27 септември насам Лестър записа кошмарните 11 загуби и едва 2 равенства. "Лисиците" загубиха и последния си мач, игран на "Боксинг Дей", който бе домакинство на Тотнъм с 2:1. Така Лестър задачата пред Лестър става с всеки изминал кръг по-трудна. До момента само Уест Бромич и Съндърланд са успяли да се спасят от изпадане, когато по Коледа са били на дъното. За гостуването на Хъл контузени са титулярният страж Каспер Шмайхел, Ъпсън и Бакайого.

За последните над 10 години това е първият мач между Хъл и Лестър на ниво Премиершип, а предишните сблъсъци помежду им бяха се във втория ешелон Чемпиъншип.

Прогноза: Хъл Сити - Лестър 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Хъл Сити:

03 декември Евертън - Хъл Сити 1:1 (Висша лига)
06 декември Хъл Сити - Уест Бромич 0:0 (Висша лига)
13 декември Челси - Хъл Сити 2:0 (Висша лига)
20 декември Хъл Сити - Суонзи 0:1 (Висша лига)
26 декември Съндърланд - Хъл Сити 1:3 (Висша лига)

Лестър:

02 декември Лестър - Ливърпул 1:3 (Висша лига)
07 декември Астън Вила - Лестър 2:1 (Висша лига)
13 декември Лестър - Манчестър Сити 0:1 (Висша лига)
20 декември Уест Хем - Лестър 2:0 (Висша лига)
26 декември Лестър - Тотнъм 1:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Хъл Сити - Лестър

75 срещи
28 победи за Хъл Сити
22 равенства
25 победи за Лестър
Голова Разлика: 121:112 за Хъл Сити


НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
171