Сити ще вземе три точки, дори и без Агуеро


FUTBOL-TV

Сити ще вземе три точки, дори и без Агуеро

Лестър - Манчестър Сити
Стадион: "Кинг Пауър", Лестър
Дата: 13.12.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Джонатън Мос


В съботния следобед втория във временното подреждане Манчестър Сити гостува на Лестър в двубой от поредния кръг от английската Висша лига. Новаците заемат последното място в таблицата с актив от едва 10 точки, докато Сити продължава да преследва лидера Челси, който притежава три точки повече от тях в този момент.

Съставът на Нийл Пиърсън не провежда желаната кампаня досега, като последната победа на тима беше в края на месец септември, с 5:3 при домакинството на Манчестър Юнайтед. От този мач насам Лестър записа 8 загуби и 2 равенства. Преди седмица "лисиците" не успяха да се противопоставят и си тръгнаха без точка от "Вила Парк", губейки с 2:1 от Астън Вила.

Манчестър Сити пък се намира в серия от четири поредни успеха във Висшата лига, последния който беше преди седмица, налагайки се с 1:0 у дома над Евертън. В допълнение "гражданите" си осигуриха участие и на 1/8-финалите в Шампиоска лига, завършвайки на втората позиция в група Е. Това се случи, след като през тази седмица те победиха с 2:0 Рома като гости и по този начин не дадоха шанс на "вълците" за второто място.

Добра новина за Лестър Сити ще бъде завръщането в игра на Уес Морган, който изтърпя наказанието си и е готов да заеме позиция в стартовите 11. В лазарета на тима обаче все още се намират контузените - Дийн Хамънд, Матю Ъпсън и Каспър Шмайхел. В допълнение Ритчи де Лает и Леонардо Улоа са под въпрос за срещата с Манчестър Сити.

Гостите от Манчестър имат по-малко проблеми с отсъстващи играчи, като за тях аут със сигурност ще бъдат Матия Настасич и Серхио Агуеро, който са контузени. Венсан Компани пък ще бъде подложен на късен фитнес тест, а Давид Силва се очаква да се завърне в титулярния списък.

Прогноза: Лестър Сити - Манчестър Сити 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

Лестър:

08 ноември Саутхемптън - Лестър 2:0 (Висша лига)
22 ноември Лестър - Съндърланд 0:0 (Висша лига)
29 ноември КПР - Лестър 3:2 (Висша лига)
02 декември Лестър - Ливърпул 1:3 (Висша лига)
07 декември Астън Вила - Лестър 2:1 (Висша лига)

Манчестър Сити:

25 ноември Манчестър Сити - Байерн Мюнхен 3:2 (Шампионска лига)
30 ноември Саутхемптън - Манчестър Сити 0:3 (Висша лига)
03 декември Съндърланд - Манчестър Сити 1:4 (Висша лига)
06 декември Манчестър Сити - Евертън 1:0 (Висша лига)
10 декември Рома - Манчестър Сити 0:2 (Шампионска лига)

Досегашни срещи:

Лестър - Манчестър Сити

106 срещи
27 победи за Лестър
28 равенства
51 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 203:147 за Манчестър Сити

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
157