Саутхемптън - Юнайтед: Битка с холандски акцент


Н. Гавазов

Саутхемптън - Юнайтед: Битка с холандски акцент

Саутхемптън - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън
Дата: 08.12.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Кевин Френд

Кръгът в най-конкурентното и популярно първенство в света ще завърши с мача Саутхмептън - Манчестър Юнайтед. Няма как да знаем, дали организаторите на програмата са предвидили дерби-характера на този двубой, но сблъсъкът на "Сейнт Мери" ще бъде истински празник за почитателите на английския футбол, защото в мача има най-малко две интриги, които правят срещата крайно любопитна и интересна.

В последно време двата тима преживяват диаметрално противоположни чувства. "Светците" изненадаха всички с прекрасната си игра и постигнатите резултати на старта на сезона и мнозина специалисти започнаха да изказват мнения, че Саутхемптън ще участва в следващото издание на Шампионска лига. Когато обаче дойде времето на сериозните изпитания, отборът на Роналд Куман забави своя ход. Миналата седмица "светците" претърпяха домакинско поражение от Манчестър Сити, а след това загубиха гостуването си на Арсенал с гол на Алксис Санчес в 89-та минута. Това означава, че Саутхемптън се намира в серия от три поредни мача без победа, което смъкна тима на четвърто място в класирането, на точка от третия Уест Хем. Впрочем, "светците" си остават силен домакински тим, с 5 победи и 1 равенство от седем двубоя тук, както и само четири допуснати гола, три от които са срещу Сити.

При Манчестър Юнайтед развитието на нещата стои по съвсем различен начин. "Червените дяволи" по време на стартовата част на сезона показваха блед футбол, както и съответните резултати. Сега обаче колективът на Луис ван Гаал постепенно набира ход и демонстрира на какво е способен след като спечели последните си четири мача, което не се бе случвало през този сезон. Наистина, играта на "дяволите" е далече от идеалната, но тази серия може да бъде тласък за Юнайтед за още по-добро представяне. Успешните резултатите дадоха на футболистите увереност в собствените сили, което е много важно. През уикенда "червените дяволи" положиха много усилия, за да победят с 2:1 Стоук Сити, а също така трябва да благодарят и на своя вратар Давид Де Хеа, който с добрите си намеси помогна за успеха. Тук трябва да отбележим, че Юнайтед постигна само две чисти мрежи в последните си десет мача от Висшата лига, а отборът има само една победа извън "Олд Трафорд", като успехът дойде срещу Арсенал, при последния двубой на тима на чужд терен. Сега "червените дяволи" се намират на пето място в класирането, на точка от днешния си съперник и на два пункта от третия Уест Хем.

Другата интрига в мача е свързана с треньорския дуел между двама стари познати. Ние няма да се спираме на подробностите от историята на това противопоставяне, което описахме в друг материал и което може да прочетете ТУК. Роналд Куман обаче каза, че всичко е в миналото.

"Ако аз видя Луис, то винаги ще му подам ръка. Той е велик треньор. Трудно му бе в началото на работата с този отбор, но сега те набира форма. Юнайтед е фаворит в сблъсъка, но те знаят, че ще им бъде трудно", заяви Куман.

Ван Гаал пък остана сдържан относно успешния старт на Саутхемптън през новия сезон: "Подобно нещо може да се види във всяка една страна. Всеки отбор има възможност да поднесе серия от сюрпризи в началото на сезона. Например, Цволе през миналия сезон в продължение на шест кръга бе начело в класирането. Казах вече, че главният показател е мястото, което заемаш през месец май".

Роналд Куман разчита, че в понеделник напълно ще се възстановят Душан Тадич и Тоби Алдервейрелд. Полузащитникът Джак Корк заради травма на глезена е аут до средата на януари. От лазарета на "светците" още е рано да бъде изписан Морган Шнайдерлин. Освен това, извън игра са Джей Родригес, Джеймс Уорд- Праус и Сам Галахар.

Луис ван Гаал по традиция изпитва много кадрови проблеми. Огромна е вероятността Уейн Рууни да започне като титуляр. Англичанинът пропусна последната среща на своите срещу Стоук Сити, заради травма на коляното. Не е ясно, дали Джони Еванс ще се появи на терена. Бранителят тренира от няколко седмици, но засега не е попадал в заявките на тима. Нашето предположение е, че Ван Гаал няма да рискува на тежкия "Сейнт Мери" и Джони няма да започне като титуляр. На фланговете отново ще работят Антонио Валенсия и Ашли Йънг, тъй като Люк Шоу и Рафаел все още са в лазарета. Там също така се намират Анхел Ди Мария, Фил Джоунс, Дейли Блинд и Джеси Лингор.

През миналия сезон съперниците не успяха да се победят, завършвайки и двата мача при резултат 1:1. Интересен факт е, че "светците" нямат победа в последните си шест домакински мача срещу Юнайтед. Саутхемптън обаче е успял да отбележи първи в четири от последните си пет двубоя с "червените дяволи", но загуби три от тези срещи.

Мачът ще е огромно изпитание за съперниците. Трето поредно поражение за домакините само ще увеличи скептиците и освен това може да доведе до излизане на ситуацията извън контрол по време на празничния период. За Юнайтед и Ван Гаал пък срещата е идеална възможност да бъдат доказани претенциите за топ 4 с победа над отбор, който е по-високо в таблицата за класиране.

Предполага се, че двубоят ще е равностоен. С оглед на уязвимостта на гостите в защита, може би домакините ще атакуват малко повече, отколкото го правеха срещу Арсенал. Това обаче може да даде възможности за атакуващия потенциал на Юнайтед, който да накаже самонадеяния си противник. Нашите предположения са, че и двата тима ще си отбележат гол. Относно победителя в срещата, предпочитанията ни са на страната на гостите, които имат повече мощ в своята атаката, а това пък увеличава вероятността за реализиране на попадение в повече от Саутхемптън.

Прогноза: Саутхемптън - Манчестър Юнайтед 1:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Саутхемптън:

01 ноември Хъл Сити - Саутхемптън 0:1 (Висша лига)
08 ноември Саутхемптън - Лестър 2:0 (Висша лига)
24 ноември Астън Вила - Саутхемптън 1:1 (Висша лига)
30 ноември Саутхемптън - Манчестър Сити 0:3 (Висша лига)
03 декември Арсенал - Саутхемптън 1:0 (Висша лига)

Манчестър Юнайтед:

02 ноември Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 1:0 (Висша лига)
08 ноември Манчестър Юнайтед - Кристъл Палас 1:0 (Висша лига)
22 ноември Арсенал - Манчестър Юнайтед 1:2 (Висша лига)
29 ноември Манчестър Юнайтед - Хъл Сити 3:0 (Висша лига)
02 декември Манчестър Юнайтед - Стоук Сити 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Саутхемптън - Манчестър Юнайтед

114 срещи
25 победи за Саутхемптън
30 равенства
59 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 199:128 за Манчестър Юнайтед

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
284