Арсенал - Саутхемптън: Възможност за реабилитация


Н. Гавазов

Арсенал - Саутхемптън: Възможност за реабилитация

Арсенал - Саутхемптън
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 03.12.2014 г.
Час: 21:45
Съдия: Андре Маринър

Този мач може да го определим като възможност за реабилитация за Саутхемптън, а за Арсенал като възможност за Арсен Венгер да потвърди днешното си изказване, че има намерение да се върне в борбата за титлата. Впрочем, неотдавна лондончани за 15-ти път се класираха за плейофите на Шампионска лига, но това не достави огромна радост за почитателите на лондонския тим. Голяма част от тях смятат, че е по-добре за отбора, ако Венгер напусне своето топло място. В събота"артилеристите" минимално победиха УБА, но трябва да признаем, че столичани не показаха мощен футбол. Шесто място в таблицата за класиране след 13 кръга е лош резултат за отбор, в чиито планове влиза спечелване на титлата. Очевидно е, че през този сезон изкачването на Арсенал на пиедестала отново се отлага, тъй като разликата с Челси е 13 точки, като няма да говорим за разликата в качеството на двата тима.

Календарът на Висшата лига поднася на Саутхемптън поредица от изпитания, като първия изпит се състоя през уикенда. "Светците" не го издържаха, губейки с 3:0 от действащия шампион. Интересното е, че двата последни гола на "гражданите" дойдоха след изгонване на Мангала. Критиките към Роналд Куман веднага тръгнаха под формата, че отборът не е готов да се конкурира с лидерите в английския футбол. Тази вечер тимът от Южния бряг е изправен пред втория си изпит - на "Емирейтс". Холандският мениджър вероятно е поработил върху психологическото и физическо състояние на своите възпитаници, както и върху търсенето на отговор за неделния неуспех. Все пак, преди сблъсъка със Сити "светците" бяха допуснали само шест гола, а изведнъж пропуснаха три попадения. В момента Саутхемпън е трети, на точка след шампиона и на точка пред Манчестър Юнайтед. Ако Арсенал тази вечер победи, дистанцията между тазвечерните ще се скъси на три пункта.

Начо Монреал и Кириън Гибс попаднаха в лазарета след двубоя с УБА и участието на двамата с анонсирания мач се намира под въпрос. Войчех Шчесни няма да играе, а заедно с него в лазарета се намират Микел Артета, Джак Уилшър, Давид Оспина, Тио Уолкът, Месут Йозил и Матийо Дебюши.

През уикенда Саутхемптън загуби Морган Шнайдерлин заради травма на крака. 25-годишният френски национал трябва да се подложи на скенер и едва тогава ще стане ясно каква е степента на травмата му. Не е изключено да видим Тоби Алдервейрелд в халфовата линия, впрочем, Джак Корк се завръща след заболяване, така че той също може да започне в средата. В лазарета остават Джей Родригес, Джеймс Уорд - Праус и Сам Галахър.

Арсенал и Саутхемптън вече се срещнаха през този сезон на "Емирейтс" в Купата на Лигата и тогава гостите победиха с 2:1. Що се отнася до Висшата лига, последната победа на "светците" е през 2002 година. Оттогава двата тима проведоха девет срещи, а балансът е 5 победи за Арсенал и четири равенства, като лондончани два пъти победиха Саутхемптън с неприличния резултат 6:1.

"Нямаме време да се оплакваме от резултата в предишния мач. Ако победим Арсенал, ние ще се реабилитираме пред феновете, но за тази цел е необходимо да се потрудим и покажем качествен футбол", заяви Куман.

Не бива да има никакви съмнения, че гостите пристигат с намерението да не се провалят. Нашите предположения са, че ще се получи равностоен двубой, който е много вероятно да завърши наравно. Това по никакъв начин не импонира с предварителните прогнози, може би заради резултатите в последния кръг. Ако обаче се вгледаме по-детайлно в играта на "светците", ще видим, че те не заслужаваха да загубят с 3:0 от Сити, а ние не споделяме теорията за рязък спад в представянето на Саутхемптън.


"Гражданите" имаха своите аргументи за победата - незачетена дузпа на Сгуеро и това, че през първите 20 минути домакините не пипнаха топката в полето на гостите. Но нека споменем и другите факти - внушителен процент владение на топката от домакините, равенство при изстрелите към вратата, преимущество при корнерите (Арсенал изпитва проблеми тук) и малко нарушения от страна на "светците". Освен това напускането на Шнайдерлин хвана неподготвен Куман и развърза краката на Туре и Фернандиньо.

Нашите очаквания са, че Роналд Куман е направил верните изводи от видяното и ще добави към авантюризма и желанието на своя млад отбор капка пресметливост. Което означава, че топ-съперника на Саутхемптън ще почувства върху себе си целия потенциал на симпатичните и борбени "светци".

Прогноза: Арсенал - Саутхемптън 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
135