Челси - Тотнъм: Домакините няма да допуснат изостряне на интригата


Н. Гавазов

Челси - Тотнъм: Домакините няма да допуснат изостряне на интригата

Челси - Тотнъм
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 03.12.2014 г.
Час: 21:45
Съдия: Майк Дийн

Един от най-очакваните мачове на кръга ще се състои на "Стамфорд Бридж", където в лондонското дерби ще се сблъскат Челси и Тотнъм. Отборът на Жозе Моуриньо в събота се препъна във Висшата лига, завършвайки наравно със Съндърланд. Португалският наставник прие този резултат достатъчно спокойно, не се наемайки да критикува "черните котки" за "автобуса" пред своята врата. Впрочем, "сините" до този момент остават непобедени, което е важно за психологията на футболистите. Откъсването от Сити бе намалено на шест точки и едва ли играчите на Челси са предразположени към това, интригата за титлата да бъде изострена.

Засега е трудно да говорим за перспективите в по-нататъшното представяне на Тотнъм. Отборът на Маурисио Почетино записа трета поредна победа във всички турнири, а Роберто Солдадо отбеляза първото си попадение през сезона. Играта на "шпорите" обаче е далече от понятието "оптимална" и освен това липсва стабилност на отбора. След 13 изиграни мача Тотнъм се намира на девето място в класирането, на 5 точки от топ 4.

Последният мач между тези два отбора през март завърши с победа 4:0 за "сините". Впроем, "шпорите" обикновено силно играят на "Стамфорд Бридж" и понякога измъкват точка - за последно това се случи през май 2013-та.

Сега надеждите на гостите са свързани с това, че Челси ще бъде без голмайстора си Диего Коща, който получи жълт картон в мача със Съндърланд. Найтън Ейк от домакините също е аут.

От гостите под въпрос са Кирикеш, Капу, Адебайор, Роуз, Таунсенд и Уокър, което означава, че Найтън ще действа като десен бек, а в опорната зона ще се разположат Мейсън и Бенталеб.

Преди мача Тибо Куртоа акцентира своето внимание върху трудния календар, а Хари Кейн си пожела победа над "сините".

Няма съмнение, че ни очаква интересен мач, който трябва да даде отговор на два въпроса: колко е добра формата на Тотнъм и това трайно явление ли е за "шпорите" и ще успее ли Дрогба успешно да замести Диего Коща. Нашите предположения са, че Челси ще спечели мача, защото домакините разполагат и с други играчи, които могат да вкарват, освен това "сините" превъзхождат съперника си в абсолютно всички линии. Почти е сигурно, че Жозе е поработил и на ментално ниво с футболистите си, което още един път подкрепя тезата ни за успех на Челси.

Прогноза: Челси - Тотнъм 2:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
279