Фулъм - Ливърпул: Неподходящ момент да посрещнеш червените


.

Фулъм - Ливърпул: Неподходящ момент да посрещнеш червените

Лондонският Фулъм, съперник на българския ЦСКА в групите на турнира Лига Европа, в събота, 31 октомври от 17.00 часа посреща Ливърпул на своя стадион „Крейвън Котидж" в среща от 11-ия кръг на английската Висша лига.

Отборът на Фулъм се намира на 13 място в таблицата за временното класиране с 11 точки от девет мача и само на три точки от зоната на изпадащите. Футболистите на Рой Ходжсън инкасираха 4 загуби досега, като двете са у дома срещу отбори от Голямата четворка: с Челси 0:2 и Арсенал 0:1. Но успяха да излъжат на негов терен кандидатът за Голямата четворка Манчестър Сити завършвайки 2:2. Докато миналата година отборът се нареди в престижната част на класирането и получи промоция за Европа, тази година нещата са с обратен знак и явно борбата ще бъде да се избегне изпадането от Висшата лига. Това означава всеки един мач да бъде изигран като финал.

Нападението не е най-силната страна на отбора и за девет срещи е отбелязало 11 гола, което прави средно по 1.11 на среща. Така беше и миналата година, но тогава защитата се справяше блестящо, допускайки по 0.89 гола на среща, което я направи четвърта най-добра в Лигата. Сега със своите 1.33 е далеч от миналогодишното си постижение, което даде несъмнено отражение и върху класирането.

За Ливърпул това ще е второто гостуване в рамките на една седмица в Лондон и ако загубата срещу Арсенал за Купата се приема по-спокойно, в събота вечер "мърсисайдци" ще гонят задължителна победа за да затвърдят успеха си над Юнайтед с 2:0 миналия уикенд. След дълги перипетии и три поредни загуби отборът на Рафа Бенитес успя именно след трите точки срещу шампионите да възкръсне и в момента се намира на пета позиция и ако победи в събота, а Тотнъм загуби точки срещу Арсенал, отново ще влезе в Топ 4.

Все пак говорим за второто по сила нападение в Лигата, в състава на което се намира магьосника Фернандо Торес, чиито индикации за този сезон са, че ще продължи да вкарва. Защитата е малко по-несигурна и допусна вече 13 гола, но пък в последната среща от първенството се справи повече от блестящо.

За Фулъм участие няма да вземат Дани Мърфи и Диксън Етуху, но добрата новина е завръщането на Саймън Дейвис в отбора. Може и да не започне със стартовия състав, но присъствието му ще даде несъмнено повече сигурност. Пред завръщане е и Анди Джонсън, който усилено се възстановяваше през седмицата и заедно с кондиционалният си треньор направи много. Но дали бившият нападател на Евертън ще започне като титуляр ще разберем едва утре. Схемата на игра ще бъде 4-3-2-1 , но много често ще наблюдаваме активното участие в атаката на Камара, Демпси и Дъф.

За Ливърпул новината е, че Фернандо Торес ще започне срещата след като имаше седмица на разположение да се възстановява, но не е изключено при добър резултат да бъде заменен от Дейвид Нгог. Другата добра новина е дебюта на Алберто Акуилани за новият си отбор в среща от Висшата лига. Масчерано също се завръща след като му изтече наказанието от червения картон срещу Юнайтед. Лошата новина пък е предстоящата операция на капитанът и лидер на отбора Стивън Джерард, което няма да му позволи да вземе участие в двубоя.

Схемата на игра, която ще приложи Рафа е 4-3-3 , същата, която му донесе успех срещу шампионите. Сега дали Бабел ще бъде изтеглен в малко по-задни позиции или ще се разположи на една линия с Каут и Торес си е индивидуално решение на мениджъра на отбора. В средата на терена ще видим триото Масчерано - Лукас-
Бенаюн, което направи много силен мач в последния шампионатен двубой.

Ако тази среща се беше играла преди две седмици, може би в прогнозите нямаше да я има двойката. Но лондончани посрещат четата на Рафа, която в момента е в подем и готова да направи всичко възможно да участва в подреждането на картите за титлата. Статистиката показва, че в последните десет срещи между двата отбора Ливърпул е победител в 6, а Фулъм е успял да вземе победата в три. Четвърти мач вече лондончани нямат победа и вкаран гол. Като прибавим и добрата форма, която демонстрира отборът на Бенитес, везните се накланят в полза на "мърсисайдци", които макар и трудно, но ще победят.

Прогноза: Фулъм - Ливърпул 1:2

Последни 5 мача:
Фулъм: РРПРП
Ливърпул: ЗПЗЗЗ

Коефициенти нa bwin:
Фулъм - 4.10
Равен - 3,35
Ливърпул - 1.85

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
195