Челси ще спечели трите точки срещу карамелите


А. Йорданов

Челси ще спечели трите точки срещу карамелите

Челси - Евертън
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 22.02.2014г.
Час: 14:45
Съдия: Лий Пробърт

В мач от 27-ят кръг на английската Висша лига, отборите на Челси и Евертън се изправят един срещу друг. Домакините се намират на първото място с 57 точки, на пункт пред втория Арсенал и на три пред Манчестър Сити, които имат и мач по-малко. Гостите от Ливърпул са пети с шести с 46 точки и със сигурност ще искат да вземат точка от този двубой, тъй като има мерак за участие в европейските клубни турнири през следващият сезон.

Alex: Наставникът на "сините" Жозе Моуриньо не може да разчита на Марко ван Гинкел и Давид Луис, а капитанът Джон Тери е под въпрос. Очаква се, бившият английски национал да получи почивка, а на негово място ще започне Иванович заедно с Кейхил. Като бекове пък ще действат Коул и Аспиликуета.

В средата на терена най-вероятно ще стартират Рамирес и Матич, които оформира добро партньорство, след като сърбина се завърна на "Стамфорд бридж" през януари, което оставя на този етап Джон Оби Микел на пейката. Изненади в предни позиции не се очакват и Азар, Оскар, и Вилиан ще започнат от първата секунда, а нападателят в предни позиции ще бъде Самуел Ето'о.

Мениджърът Роберто Мартинес от своя страна има доста по-големи кадрови проблеми. Извън групата за срещата останаха Лукаку, Овиедо, Гибсън, Алкарас и Коне. Стивън Нейсмит има болки и едва ли ще бъде титуляр. Четиримата в защита по всяка вероятност ще бъдат Бейнс, Дистен, Ягиелка и Коулман. Бари и МаКарти ще бъдат хората, които ще трябва да спират атакуващите играчи на домакините. Тримата зад нападателят Туре пък ще са Миралас, Баркли и Пиенаaр.

Прогноза: Челси - Евертън 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

29 януари Челси - Уест Хем 0:0 (Висша лига)
03 февруари Манчестър Сити - Челси 0:1 (Висша лига)
08 февруари Челси - Нюкасъл 3:0 (Висша лига)
11 февруари Уест Бромич - Челси 1:1 (Висша лига)
15 февруари Манчестър Сити - Челси 2:0 (ФА Къп)

Евертън:

25 януари Стивънидж - Евертън 0:4 (ФА Къп)
28 януари Ливърпул - Евертън 4:0 (Висша лига)
01 февруари Евертън - Астън Вила 2:1 (Висша лига)
09 февруари Тотнъм - Евертън 1:0 (Висша лига)
16 февруари Евертън - Суонзи 3:1 (ФА Къп)

Досегашни срещи:

Челси - Евертън

169 срещи
65 победи за Челси
52 равенства
52 победи за Евертън
Голова Разлика: 261:241 за Челси

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
124