Ливърпул ще се съвземе с победа в голямото дерби


.

Ливърпул ще се съвземе с победа в голямото дерби

Ливърпул посреща Манчестър Юнайтед на своя “Анфийлд” в голямото дерби на английския футбол, което на всичкото отгоре се явява и повратна точка в кампанията на “мърсисайдци”. С победа те могат да се съвземат от черната серия, в която се намират. Загуба ще ги прати в ада, на цели 10 точки от шампиона.

Възпитаниците на Рафаел Бенитес започнаха по отчайващ начин сезона, в който се предполагаше, че ще спечелят първата си титла в Премиършип. Последва период на съвземане, докато не дойде мачът с Фиорентина. От него насетне Ливърпул е в черна серия от 4 поредни загуби. След италианците ги наказа Челси, Съндърланд и Лион. Така освен, че се отдалечи от титлата, Ливърпул закъса в Шампионската лига. Разбира се голяма част от проблемите на тима са следствие от контузиите на лидерите Стивън Джерард и Фернандо Торес. Но това е и грешката на Бенитес – той не направи селекция, която да позволи на отбора да се справя без даден играч.

В другия лагер настроенията са на обратния полюс. Шампионът Манчестър Юнайтед, макар без Кристиано Роналдо отново показва, че ще е главният фактор в шампионата и за момента е лидер. В Шампионската лига нещата също вървят много добре за “червените дяволи”, които след 3-ата си поредна победа са на крачка от класиране в 1/8-финалите. Именно за болестта на Ливърпул Сър Алекс отдавна е намерил лекарство. За 20 години Юнайтед се раздели с велики грачи, но това никога не се е отразявало на облика на отбора..

Миналият сезон се оказа доста интересен що се отнася за това дерби, тъй като Ливърпул спечели и двата мача срещу Юнайтед с 2:1 и 4:1. За последно “мърсисайдци” бяха сторили това през 2001. Последваха тежки години за тях и се стигна до 5 поредни победи за Юнайтед на “Олд Трафорд”. И други интересни факти съпътстват мача. Той ще е под номер 100 за Димитър Бербатов.    Под номер 100 е мачът и за Патрис Евра. Бенитес пък ще изведе домакините за 200 път. Ако те вкарат във вратата на Ван дер Сар ще запишат гол номер 200 на своята сметка в дербито. Великият Райън Гигс пък е изправен пред своя гол номер 100 в английския елит.

Както споменахме в лагера на Ливърпул има доста проблеми. До последно под въпрос ще бъдат звездите Джерард и Торес. Засега е по-вероятно нападателят да играе в двубоя, докато капитанът да пропусне или поне да не е титуляр. В защитата ще се завърне Глен Джонсън. Аут е Алберт Риера.

Под предлог, че са контузени, Сър Алекс Фъргюсън даде почивка на Райън Гигс и Патрис Евра, които не пътуваха за Москва през седмицата. Вероятно в игра ще се завърне звездата Уейн Рууни, който ще партнира на диригента Бербатов в атака. Няма да мине и без Майкъл Оуен, който обаче вероятно ще се появи през втората част.
Очаква ни поредният супер-интригуващ двубой между Ливърпул и Манчестър Юнайтед. Домакините са в ситуацията всичко или нищо. Затова и ще са крайно мотивирани да спасят сезона, побеждавайки вечния си съперник.

Последни 5 мача:
Ливърпул: ЗЗЗЗП
Манчестър Юнайетд: ППРПП

Коефициенти нa bwin:
Ливърпул – 2,75
Равен – 3,25
Манчестър Юнайтед – 2,45

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
247