Челси ще удари ранения Нюкасъл


А. Йорданов

Челси ще удари ранения Нюкасъл

Челси - Нюкасъл
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 08.02.2014г.
Час: 17:00
Съдия: Хауърд Уеб

Отборите на Челси и Нюкасъл Юнайтед излизат един срещу друг, утре, в къснния следобед. Домакините победиха преди няколко дни Манчестър Сити с 1:0 на "Етихад", с което са само на две точки зад лидера Арсенал, който има 55 точки. Гостите са на осмото място с 37 пункта и ако искат да играят в европейските клубни турнири през следващата година, трябва да вземат нещо от този мач на "Стамфорд Бридж".

"Сините" не могат да разчитат на Марко ван Гинкел и Фернандо Торес, които са контузени. Очаква се в защита да започнат Азпиликуета, Кейхил, Тери и Иванович, който донесе трите точки срещу "гражданите". Рамирес най-вероятно отново ще заиграе като дефанзивен полузащитник, а неговият партньор може да бъде Матич или Оби Микел. Бразилецът Оскар със сигурност ще започне като титуляр, а останалите около него може би ще действат Еден Азар и Вилиан. Лятната покупка Андре Шюрле може да получи шанс за изява, тъй като се насъбраха доста мачове на белгиеца. В предни позиции фаворит за мястото е Самуел Ето'о. Другият вариант пред Жозе Моуриньо е Демба Ба, но едва ли сенегалеца ще стартира от първата минута.

Мениджърът на "джордитата" Алан Пардю има сериозни кадрови проблеми и няма да може да излезе с най-доброто, с което разполага. Със сигурност за "черно-белите" няма да играят Колочини, Биригимана, Обертанам, Сисе и Тейлър. Гуфран и Амеоби са под въпрос и сякаш с по-големи шансове да играе е вторият. Голмайсторът Лоик Реми пък е наказан и също няма да може да вземе участие в двубоя. При тези всички проблеми, в отбрана ще започнат Дебюши, Уилиамсън, Тейлър и Сантон. В средата на терена ще бъдат Тиоте и Анита, в пред тях Амеоби, Сисоко и Арфа ще си партнират. Снажният Люк де Йонг пък ще води атаката на Нюкасъл утре.

Прогноза: Челси - Нюкасъл 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

11 януари Хъл Сити - Челси 0:2 (Висша лига)
19 януари Челси - Манчестър Юнайтед 3:1 (Висша лига)
26 януари Челси - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
29 януари Челси - Уест Хем 0:0 (Висша лига)
03 февруари Манчестър Сити - Челси 0:1 (Висша лига)

Нюкасъл:

04 януари Нюкасъл - Кардиф 1:2 (ФА Къп)
12 януари Нюкасъл - Манчестър Сити 0:2 (Висша лига)
18 януари Уест Хем - Нюкасъл 1:3 (Висша лига)
28 януари Норич - Нюкасъл 0:0 (Висша лига)
01 февруари Нюкасъл - Съндърланд 0:3 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Челси - Нюкасъл

142 срещи
59 победи за Челси
37 равенства
46 победи за Нюкасъл
Голова Разлика: 207:180 за Челси

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
186