Манчестър Сити - Челси: Битка за титлата


А. Йорданов

Манчестър Сити - Челси: Битка за титлата

Манчестър Сити - Челси
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 03.02.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Майк Дийн

Отборите на Манчестър Сити и Челси излизат един срещу друг в дербито на 24-ят кръг на английската Висша лига. Домакините победиха с категоричното 5:1 преди седмица Тотнъм на "Уайт Харт Лейн" и имат актив от 53 точки, на една пред втория Арсенал. Гостите от Лондон пък развалиха победната си серия, след като на "Стамфорд Бридж" завършиха на равно с Уест Хям. И двата гранда се борят за титлата този сезон, така че този двубой е от голямо значение.

"Гражданите" не могат да разчитат на своят голмайстор през каманията - Серхо Агуеро, който получи травма при победата над "шпорите" и ще бъде в лазарета за около месец. Това означава, че той няма да играе и в първият мач срещу Барселона от 1/8 финалите на Шампионската лига. Хави Гарсия, Самир Насри и Джеймс Милнър пък останалите, които също имат различни контузии и няма да вземат участие в тези 90 минути.

Предвид липсата на тези футболисти, едва ли се очакват промени в титулярният състав на Мануел Пелегрини. Единствената въпросителна пред бившият специалист на Малага и Реал Мадрид е кой да започне на левият бек - Гаел Клиши или Александър Коларов. Другите трима в защита най-вероятно ще са Венсан Компани, Мартин Демикелис и Пабло Сабалета. Като опорни полузащитници ще си партнират Фернандиньо и Яя Туре, а по крилата ще бъдат Давид Силва и Хесус Навас. Прогнозите са, че и този двубой Пелегрини ще заложи на двама играчи в атака - Един Джеко и Алваро Негредо ще стартират за сметка на Стеван Йоветич.

След като "сините" не успяха да вкарат на "чуковете", въпреки че отправиха 38 удара към тяхната врата, сега възпитаниците на Жозе Моуриньо са задължени да спечелят трите точки и да зарадват своите фенове. Извън групата ще останат и това са трайноконтузеният Марко ван Гинкел и Фернандо Торес, който продължава да се лекува от своята травма.

Предвид силата в предни позиции на Сити, отборът на Челси може би ще излезе с малко по-дефанзивен състав, което ще коства мястото на бразилеца Оскар. В отбраната ще започнат Бранислав Иванович, Гари Кейхил, Джон Тери и Сезар Аспиликуета. Тримата пред тях пък ще бъдат Рамирес, Франк Лампард и зимното ново попълнение Неманя Матич. Логично по крилата в атака ще действат Еден Азар и Вилиан, а като централен нападател безспорно това ще бъде Самуел Ето'о, който напоследък се представя на ниво и не дава шанс на Демба Ба да играе.

Прогноза: Манчестър Сити - Челси 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

15 януари Манчестър Сити - Блекбърн 5:0 (ФА Къп)
18 януари Манчестър Сити - Кардиф 4:2 (Висша лига)
21 януари Уест Хем - Манчестър Сити 0:3 (Купа на Лигата)
25 януари Манчестър Сити - Уотфорд 4:2 (ФА Къп)
29 януари Тотнъм - Манчестър Сити 1:5 (Висша лига)

Челси:

05 януари Дарби Каунти - Челси 0:2 (ФА Къп)
11 януари Хъл Сити - Челси 0:2 (Висша лига)
19 януари Челси - Манчестър Юнайтед 3:1 (Висша лига)
26 януари Челси - Стоук Сити 1:0 (Висша лига)
29 януари Челси - Уест Хем 0:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Челси

140 срещи
46 победи за Манчестър Сити
36 равенства
58 победи за Челси
Голова Разлика: 202:180 за Челси

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
151