Ливърпул ще постигне първа победа след три поредни загуби


.

Ливърпул ще постигне първа победа след три поредни загуби

На 20 октомври, вторник, от 21.45 часа на стадион "Анфийлд Роуд", английскиятЛивърпул ще приеме в среща от груповата фаза на Шампионската лига френският Лион. Поражението на "мърсисайдци" във Флоренция обърка картите в групата. Първоначалните прогнози, че първото място е гарантирано за английският отбор, а другото престижно място ще се борят Лион и Фиорентина не се потвърждават, а нивото на футбола, който демонстрират френския и италианския отбор показват, че "червените дяволи" трябва да се съобразяват с конкуренцията и съвсем ще сгрешат ако продължават да подхождат високомерно, а мениджърът Бенитес кой знае защо да допуска фатални тактически грешки.

На първо място, като цяло испанският мениджър не успя да балансира по най-добрият начин отбора и да направи нужните рокади за да устои на неистовото темпо във вътрешния шампионат и на европейските терени. На второ място, испанският специалист сгреши тактически след като Емилиано Инсуа, оставайки в стартовия състав, провали началото на срещата с нещастен опит да направи "изкуствена засада" и след гола, който получиха англичаните той не разреди центъра и чак през второто полувреме след като го направи, Джерард и Каут започнаха да получават топката. Грешка след грешка, което е недопустимо за отбор с претенции да бъде водещ в Европа.

И двата отбора ще излязат във вторник вечер след загуби във вътрешните си шампионати. Английският отбор бе победен като гост от Съндърланд в една среща, която говори много лошо за "мърсисайдци" - това, че играта на отбора зависи от двама играчи, пък било и лидерите. Лион поднесе по-голямата сензация след като загуби у дома си от Сошо с 0:2. Въпреки това, положението на тима на Рафа Бенитес е по-тежко и той трябва да прекъсне серията си от три загуби. В същото време Лион записа две победи в първите си два мача в лигата и напрежението няма да им се отрази толкова много. Съботното фиаско, което претърпяха показа обаче, че когато на лидерите им се даде почивка, отборът не може да се противпостави успешно дори и на свой терен на средняци.

Ливърпул влязоха вече в тежка серия: Съндърланд - Лион - Юнайтед и за да излязат от кризата за която вече открито се говори трябва задължително да нанесат своя удар във вторник вечер. Всякаква друга алтернатива ще ги изведе срещу шампионите през уикенда с още по-свален гард и нещата могат да станат необратими.

"Не е дошъл края на света. Първо трябва да спечелим срещу Лион и ще се върнем в правия път. Тогава атмосферата ще се подобри и ще станем по-уверени", заяви Бенитес днес.

Тактическата постройка на отбора ще бъде 4-4-2 , като този път в атака ще видим освен Каут отдясно и капитанът на отбора Джерард, който ще заеме място в атаката отляво. Най-вероятно тази схема ще бъде променена в хода на играта и на предни позиции може да видим Бабел, който ще оперира по принцип зад капитана на отбора. Нападението на отбора ще се подпомага от Масчерано и Бенаюн, но резултатът от срещата ще зависи до колко аржентинският национал ще си взаимодейства успешно със Стив. Съществува и опция Воронин да започне със стартовия състав и тогава отборът на Рафа направо може да си заиграе при схема 4-4-3, като Бабел отиде на левия фланг, но това все пак е по-малко вероятно от традиционната постройка на "червените дяволи". Впрочем срещу Съндърланд се видя как в хода на срещата футболистите си сменят местата с цел да объркат противниковите играчи и Каут например можехме да видим както на десния фланг, така и на левия.

Отборът на Лион вече направи в понеделник следобед първата си тренировка на "Анфийлд" и наставникът на французите не пропусна да предупреди, че отборът му не идва като обречен.

"Един интересен резултат несъмнено ще ни открие първото място в групата. Усещането ми е, че отборът може да вземе нещо тук", заяви Клод Пюел след тренировката на отбора.

Схемата, която ще използва специалистът е 4-3-1-2 , като засега в нападението са включени Гову, на който бе дадена умишлено почивка в злополучния двубой със Сошо, а най-вероятно ще му партнира Гомис. На по-късен етап бихме могли да видим и Лопес, а твърде вероятно е аржентинецът да започне отдясно на атаката, а Гову да мине отзад. При този вариант Пйанич ще застане в средата на терена, а Шелстрьом отляво и двамата ще атакуват от втора линия. Лошата новина за френският отбор е отсъствието на Бумсонг, Бодмер и Тафер, което означава, че Толалан ще застане в центъра на отбраната , на мястото на Крис, но с малко по-офанзивни функции.

Считам, че футболистите на Лион ще играят много технично и ще се опитат да затворят подстъпите към вратата си, дори ще упражнят преса в своята половина и организиране на атака след това, като ще се използва всяко свободно местенце и възможност за контраатака. Включването на откровен нападател в полузащитната линия говори само едно - французите идват за победа и ще накажат всяка една грешка на англиският отбор.

Въпреки всичко казано до тук, аз смятам, че друга алтернатива освен победа не съществува в плановете на домакините. Притиснати от медиите и феновете, смятам, че Ливърпул ще изиграе много силен мач и ще победи с марж от два гола, просто защото няма право на повече издънки. А и всички осъзнават цената на успеха, който би могъл да ги зареди наистина с повече вяра преди дербито с Манчестър Юнайтед през уикенда.

Прогноза: Ливърпул -Лион 2:0

Последни 5 мача:

Ливърпул: ППРЗП
Лион: ЗЗЗПП


Коефициенти в bwin :

Ливърпул - 1.75
Равен - 3.30
Лион- 4.85

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
301