Челси - Ливърпул: Домакините са фаворити


А. Йорданов

Челси - Ливърпул: Домакините са фаворити

Челси - Ливърпул
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 29.12.2013г.
Час: 18:00
Съдия: Хауърд Уеб

Отборите на Челси и Ливърпул се изправят утре един срещу друг в дербито на 19-я кръг на Висшата лига. Двубоят е от голямо значение и за двата тима, тъй като надеждите им през този сезон са големи. Домакините се намират на третото място с 37 точки, само на две зад лидера Арсенал, докато гостите заемат 4-та позиция с 36 пункта.

В предишният кръг, "сините" се наложиха с минималното 1:0 над Суонзи след страхотен гол на Еден Азар, който между другото се намира в топформа и дърпа отбора напред. Иначе мениджърът Жозе Моуриньо няма да може да разчита на контузените Марко ван Гинкел и Раян Бертранд, а дефанзивният халф Рамирес пък е наказан за този важен двубой. Това напрактика означава, че пред Джон Тери и Давид Луис, които се очаква да са централната двойка бранители ще действат Франк Лампард и Джон Оби Микел.

Белгийският национал Еден Азар по всяка вероятност ще започне двубоя, въпреки че му се насъбраха доста срещи на последък. Същото важи и за плеймейкърът Оскар. Единствената въпросителна ще бъде на десният фланг, където за едно място се борят Андре Шюрле, Вилиан и Хуан Мата, но с най-големи шансове е германският национал. В предни позиции срещу бившият си клуб ще стартира Фернандо Торес, който има само два гола в Премиършиш от началото на кампанията.

"Червените" загубиха с 2:1 от Манчестър Сити на "Етихад" и сега ще са пределно мотивирани да вземат трите точки срещу Челси, въпреки че това няма да бъде лесна задача. Възпитаниците на Брендън Роджърс могат да съжаляват за това поражение от "гражданите", тъй като създадоха доста възможности попадение, а освен това бяха ощетени и от страничния съдия през първото полувреме. С травми за "мърсисайдци" са Хосе Енрике, Себастиан Коатес, Даниел Стъридж, Джон Фланаган и капитанът Стивън Джерард.

Наистина, на "Анфийлд" има сериозни кадрови проблеми и се очаква да започнат съшите 11 титуляри, които изиграха двубоя срещу Сити. На вратата от първата минута ще започне Симон Миноле, който е обвиняван от специалисти за лекия гол, който е допуснал, след удара на Алваро Негредо. Като защитници ще действат Джонсън, Шкъртел, Сако и Сисоко. В средата на терена ще бъде триото Хендерсън - Лейва - Алън, а защитниците на Челси ще бъдат тормозени от Фелипе Коутиньо, Рахим Стърлинг и голмайсторът Луис Суарес.

Интересни факти:

Челси има само една победа срещу Ливърпул в последните пет мача между двата колоса. "Червените" са печелили три пъти, а един двубой е завършил на равно.

"Мърсисайдци" са вкарали уникалните 29 гола при последните си 14 визити до Лондон.

Прогноза: Челси - Ливърпул 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

11 декември Челси - Стяуа Букурещ 1:0 (Шампионска лига)
14 декември Челси - Кристъл Палас 2:1 (Висша лига)
17 декември Съндърланд - Челси 2:1 сл. прод. (Купа на Лигата)
23 декември Арсенал - Челси 0:0 (Висша лига)
26 декември Челси - Суонзи 1:0 (Висша лига)

Ливърпул:

04 декември Ливърпул - Норич 5:1 (Висша лига)
07 декември Ливърпул - Уест Хем 4:1 (Висша лига)
15 декември Тотнъм - Ливърпул 0:5 (Висша лига)
21 декември Ливърпул - Кардиф 3:1 (Висша лига)
26 декември Манчестър Сити - Ливърпул 2:1 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Челси - Ливърпул

166 срещи
57 победи за Челси
35 равенства
74 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 254:232 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
228