Челси ще търси задължителна победа срещу ранения Суонзи


А. Йорданов

Челси ще търси задължителна победа срещу ранения Суонзи

Челси - Суонзи
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Дата: 26.12.2013г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Джоунс

Отборите на Челси и Суонзи се изправят утре един срещу друг в пореден кръг от английската Висша лига. "Сините" се намират на четвъртата позиция с 34 точки, на две зад лидера Ливърпул. От друга страна за гостите този мач също е важен, тъй като те заемат незавидното 11-о място с 20 пункта и отборът няма нищо общо с тима, който бе през миналата година.

В понеделник лондочани завършиха на равно 0:0 с Арсенал на "Емирейтс" и със сигурност момчетата на Жозе Моуриньо ще търсят победата в своя дом. Добрата новина за спортно-техническия щаб е, че Майкъл Есиен се завръща, но едва ли ще играе за сметка на Джон Оби Микел и Рамирес. С контузии иначе продължават да са Марко ван Гинкел и Раян Бетранд.

В сравнение с мача с "топчиите" като титуляри се очаква да започнат Давид Луис, Оскар и Хуан Мата. В предни позиции Самуел Ето'о може да започне като титуляр, предвид слабото представяне на Фернандо Торес в последно време.

"Белите" също ще се постараят да вземат максимума точки от този мач. В последните си пет мача те имат само една победа и се намират далеч от зоната даваща право участие в европейските клубни турнири, а безспорно това е целна пред Михаел Лаудруп. Още повече, че в последният кръг, неговият отбор допусна неприятна загуба от приятната изненада досега в шампионата - Евертън. В лазарета на Суонзи са Монк, Алваро, Дайер, Ворма и звездата Мичу, за когото стана ясно вчера, че няма да бъде на разположение минимум месец и половина.

Изненади в стартовият състав също не се очакват, като най-вероятно на десния бек ще започне Ранхел, който се възстанови от своята травма. В атака ще действат Рътлидж, Шелви и Ернандес, а пред тях Вилфред Бони.

Прогноза: Челси - Суонзи 3:1

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

07 декември Стоук Сити - Челси 3:2 (Висша лига)
11 декември Челси - Стяуа Букурещ 1:0 (Шампионска лига)
14 декември Челси - Кристъл Палас 2:1 (Висша лига)
17 декември Съндърланд - Челси 2:1 сл. прод. (Купа на Лигата)
23 декември Арсенал - Челси 0:0 (Висша лига)

Суонзи:

04 декември Суонзи - Нюкасъл 3:0 (Висша лига)
09 декември Суонзи - Хъл Сити 1:1 (Висша лига)
12 декември Санкт Гален - Суонзи 1:0 (Лига Европа)
15 декември Норич - Суонзи 1:1 (Висша лига)
22 декември Суонзи - Евертън 1:2 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Челси - Суонзи

7 срещи
3 победи за Челси
3 равенства
1 победа за Суонзи
Голова Разлика: 11:7 за Челси

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
127