Фулъм - Тотнъм: Без илюзии


Н. Гавазов

Фулъм - Тотнъм: Без илюзии

Фулъм - Евертън
Стадион: "Крейвън Котидж", Лондон
Дата: 04.12.2013 г.
Час: 22:00
Съдия: Марк Клатенбърг

Във Фулъм се случи това, за което се говореше през последните седмици. Мартин Йол бе уволнен, въпреки постоянните му твърдения, че е свикнал на натиска и е спокоен за поста си. Едва ли обаче ръководството на "котиджърсите" е спокойно, виждайки петте поредни загуби на тима и невзрачната игра на своите футболисти. Най-лошата серия, в която се е намирал отборът. Губейки с 0:3 от Уест Хем през уикенда, Фулъм се свлече в зоната на изпадащите и се сбогува с Йол. Сега надеждите за оцеляване са отправени към Моленстийн, който трябва да вдъхне живот на тима, защото лондончани загубиха девет от общо 13-те си мача във Висшата лига, а у дома имат само една победа и тя е срещу конкурента Кристъл Палас.

Не в най-комфортно положение се намира и Тотнъм и по-специално Андре Вилаш-Боаш. Очакванията в началото на сезона, особено след развихрянето на португалеца на трансферния пазар, бяха свързани с това, че по това време на сезона "шпорите" ще се намират някъде в топ 4. Но серията от четири мача без победа, включително поражението с 0:6 от Манчестър Сити изпратиха тима от "Уайт Харт Лейн" в средата на таблицата за класиране, а спекулациите, че Вилаш-Боаш може да бъде уволнен се засилиха - последният слух от тази сутрин е, че Роберто Ди Матео ще замени португалеца.

Десният бек на Фулъм Саша Ритер се завръща в тима след като изтърпя наказанието си. Относно състоянието на Муса Дембеле, последните сведения сочат, че той е излекувал травмата на сухожилието и ще може да играе. Извън строя остават Хуго Родалега, Бреде Хангеланд и Матю Бригс.

Относно Тотнъм, полузащитникът Кристиан Ериксен, защитникът Дани Роуз и нападателят Хари Кейн са извън строя заради различни травми. Мениджърът Андре Вилаш-Боаш трябва да реши дали да запази доверието си във все още лутащия се Роберто Солдадо или да заложи на Джърмейн Дефоу.

Последният мач на Тотнъм дава надежди на феновете, че нещата в отбора ще започнат да се подобряват - "шпорите" не бяха вкарали гол в три от последните си четири мача, но срещу Манчестър Юнайтед отбелязаха две попадения. В същото време отбраната на Фулъм е изключително зле и в 67% от домакинските си мачове "котиджърсите" допуснаха над 2.5 гола във вратата си. Фаворит за победа е Тотнъм и едва ли и най-запалените привърженици на тима воден от Рене Моленстийн си правят някакви илюзии за тази среща - с лошата си защита, слабо нападение и лош морал, цяло чудо е, ако Фулъм успее да измъкне точка срещу Тотнъм.

Прогноза за: Фулъм - Тотнъм 0:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
220