Юнайтед и Арсенал в битка за статуквото на Острова


.

Юнайтед и Арсенал в битка за статуквото на Острова

В неделя вечерта футболните фенове на Острова и по света ще станат свидетели на един от най-интересните сблъсъци този сезон във Висшата лига. Един срещу друг на стадион "Олд Трафорд" се изправят два от претендентите за титлата Манчестър Юнайтед и Арсенал. "Артилеристите" започнаха кампанията блестящо и за четири мача са отбелязали 15 гола. Освен това отбора на Арсен Венгер се справи без проблем и със Селтик за Шампионската лига, а в последната си среща срещнаха малко по-сериозно съпротивление от страна на Портсмут. Определено дербито с Юнайтед е най-сериозното изпитание за тима до момента, но френският спец наблегна, че това е добра възможност да поразят един от основните им конкуренти в шампионата.

Нещата за "червените дяволи" обаче не са толкова розови. През лятото отборът трябваше да се раздели с две от звездите си - Кристиано Роналдо и Карлос Тевес. В последния си мач отвяха Уигън с 5:0 като гост и се компенсираха за неубедителната победа срещу Бирмингам и изненадващата загуба от новаците Бърнли. Истината е, че Уигън капитулираха едва след попадението на Уейн Рууни в 56-ата минута и се усети липсата на острота в нападението на шампионите, която можеше да бъде наказана от по-класен съперник.

Основните проблеми на сър Алекс Фъргюсън за срещата са в защита. Спечелилият приза Вратар на годината Едвин ван дер Сар е извън терена със счупен пръст, а Рио Фърдинанд ще отсъства още около месец заради разтежение на бедрото. Неманя Видич е отново на крака, но Габриел Обертан, Рафаел и Оуен Харгрийвс са все още с контузии. В нападение шотландецът най-вероятно ще заложи на Бербатов и Рууни, въпреки че и Майкъл Оуен изявява претенции за титулярно място.

В отсрещния лагер най-силно ще се усети липсата на капитана Сеск Фабрегас. Неговият заместник в мача с Портсмут Аарон Рамзи също има проблем с коляното и е под въпрос. Томаш Росицки вече е по-добре и тренира във фитнеса, но все още е рано да влезе в игра. Тео Уолкот най-вероятно няма да играе поради проблеми с гърба, а Самир Насри се възстановява от счупен крак.

Този сблъсък е идеална среща за Юнайтед да възстанови силите в шампионата като препъне основен съперник, но Арсенал ще бъдат най-трудното им препятствие за момента. Лондончани ще се стремят поне към точка на неприветливия "Олд Трафорд", но естествено ще са доволни само, ако спечелят и продължат победната си серия.

Последни 5 мача:

Ман Юнайтед: ПРПЗП
Арсенал: ЗПППП

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
210