Челси и Ман Сити без право на грешка


А. Йорданов

Челси и Ман Сити без право на грешка

Челси - Манчестър Сити
Стадион: "Уембли", Лондон
Дата: 14.04.2013г.
Час: 18:00
Съдия: Крис Фой

Във вторият мач от 1/2 финалите на ФА Къп отборът на Челси посреща този на Манчестър Сити на своя стадион "Стамфорд Бридж". Двубоят е важен и за двата отбора. "Сините" от Лондон загубиха шанс да спечелят титла във почти всички турнири, в които участват и ще опитат да зарадват феновете си, като спечелят любимата си купа. Това важи и за гостите от Манчестър, които имат минимален шанс да защитят шампионската си титла от миналата година, след като се намират на 12 точки зад кръвния си съперник Манчестър Юнайтед.

Момчетата на Роберто Манчини трябва да са по - свежи, тъй като тези на Рафаел Бенитес в четвъртък играха мач от 1/4 финалите на Лига Европа в Казан срещу Русия и въпреки загубата с 3:2, те се класираха на полуфиналите, заради победата с 3:1 в първата среща. Освен това трябва да се добави, че Фернандо Торес и компания са в много тежка серия, след като игаят през три - четири дни, което няма как да не се отрази в един важен мач срещу един класен съперник.

Очаква се в съставът на Челси да се завърнат Бранислав Иванович, Еден Азар и плеймейкърът Хуан Мата, които получиха почивка от Рафаел Бенитес и не играха срещу Рубин. Освен това на отляво на защита ще се завърне Райън Бертранд, който вече е здрав от вируса, който го повали за няколко дни. Сенегалският нападател Демба Ба има проблеми със своя глезен, което ще даде нов шанс на намиращият се във форма Фернандо Торес. Останалите, който ще пропуснат двубоя са Ашли Коул и Гари Кейхил, а Ориол Ромеу е аут до края на сезона.

Основният проблем пред мениджърът на гостите Роберто Манчини е, че няма да може да използва може би най - добрият си футболист Давид Силва, което получи травма срещу Манчестър Юнайтед в понеделник при победата с 1:2 на "Олд Трафорд". Здравият защитник Майка Ричардс вече е подновил тренировки, но все пак се очаква да не се рискува с неговото здраве. Джак Родуел и Майкон са футболистите с по - тежки травми и те няма да запишат имената си в тази среща. Очаква се в предни позиции да действа Серхио Агуеро, подкрепян от Насри, Тевес и Милнър.

Предстои един изключително интересен мач, в който фаворит няма. Домакините ще имат помоща на своите верни фенове, но пък Сити ще бъде амбициран от победата на Юнайтед и именно поради тази причина равният резултат изглежда най - реален.

Прогноза: Челси - Манчестър Сити 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

30 март Саутхемптън - Челси 2:1 (Висша лига)
01 април Челси - Манчестър Юнайтед 1:0 (Висша лига)
04 април Челси - Рубин Казан 3:1 (Лига Европа)
07 април Челси - Съндърланд 2:1 (Висша лига)
11 април Рубин Казан - Челси 3:2 (Лига Европа)

Манчестър Сити:

04 март Астън Вила - Манчестър Сити 0:1 (Висша лига)
09 март Манчестър Сити - Барнзли 5:0 (ФА Къп)
16 март Евертън - Манчестър Сити 2:0 (Висша лига)
30 март Манчестър Сити - Нюкасъл 4:0 (Висша лига)
08 април Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 1:2 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Челси - Манчестър Сити

134 срещи
55 победи за Челси
36 равенства
43 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 194:171 за Челси

Коефициенти от bet365:
Челси - 3.30
Равен - 3.50
Манчестър Сити - 2.30

Коефициенти от Offsidebet:
Челси - 3.00
Равен - 3.20
Манчестър Сити - 2.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
203