Манчестър Юнайтед ще си тръгне с изстрадани 3 точки от Бърнли


.

Манчестър Юнайтед ще си тръгне с изстрадани 3 точки от Бърнли

Шампионът Манчестър Юнайтед гостува на новака Бърнли в среща от втория кръг на английската Висша лига. За пръв път от доста време насам “червените дяволи” започнаха сезона с победа. Тя бе извоювана над друг завърнал се в елита тим този на Бирмингам с 1:0. Истината обаче е, че футболистите на Сър Алекс не впечатлиха с играта си. “Винарките” пък загубиха първия си мач от най-високо ниво за последните 33 години с 2:0. Техен опонент в първия кръг бе Стоук.

На свой терен през изминалия сезон Бърнли игра впечатляващо, взимайки 14 победи и допускайки 5 равенства и 4 загуби. За отбор, който най-вероятно ще се бори за оцеляване именно срещите пред собствена публика ще са най-важните. Друго впечатляващо псотижение на Бърнли през миналата година бяха няколкото победи над едни от най-силните тимове от Премиършип в турнира за Карлинг къп. Там винарките стигнаха полуфинал.

За Манчестър Юнайтед мачът с Бърнли е важен, тъй като евентуалните три точки ще задържат шампионите наравно с Челси, който вече има два успеха. Освен това много скоро предстои първия голям тест – мач с Арсенал. Той е в 4-тия кръг като преди това Юнайтед трябва да срещне Уигън. Миналата година Роналдои компания загубиха само 2 точки срещу отборите завършили в долната половина на таблицата. Това стана срещу Нюкасъл още на старта.

Срещата между Бърнли и Манчестър Юнайетд е първата помежду им след 2002. Тогава за Карлинг къп “червените дяволи” биха с 2:0.

Стивън Колдуел и Майкъл Дъф вероятно ще пропуснат двубоя за Бърнли. Майкъл Дъф обаче бе привлечен навреме и ще може да вземе участие.

Контузии в защитата продължават да тормозят Сър Алекс. На всичкото оторе се говории за еентуален трансфер на Неманя Видич в Барселона. Аут за мача освен сърбинът са още Рио Фърдинанд, Гари Невил и Джони Еванс. Бен Фостър ще продължи да пази. Нани е под въпрос.

Мачовете в началото на сезона, дори когато се изправят фаворитът за титлата и един от фаворитите за отпадане са трудно за предвиждане, поради простата причина, че отборите не са в оптимална форма. Знаем, че в такава Юнайтед влиза след октомври. Тази година обаче всяка грешка може да е фатална. Проблемите в защита вероятно няма да окажат чак такова влияние каквото се усети от липсата на Роналдо в първата среща. Идеите в атака не бяха много и ако Митко Бербатов не започне да твори, а изпадне в летаргия нищо добро не чака шампиона. Все пак на “Търф Муур” те най-вероятно ще измъкнат трите точки, но мачът няма да е лек.

Последни 5 мача:

Бърнли: ЗЗППП
Ман Юн: ПРПРП

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
188