Евертън ще удари обезкървения Арсенал


.

Евертън ще удари обезкървения Арсенал

Евертън посреща Арсенал в най-интересната среща в съботната програма на английската Висша лига. Двата тима започват сезона доста интересно – с двубой, който в по-напреднала фаза можеше да е дерби за влизане в Топ 4. 

“Карамелите” започват пореден сезон с надежда, че ще пробият сред големите. Последно именно те успяха да го сторят, през 2005, измествайки Ливърпул от 4-ата позиция. Сега конкуренцията ще е по-голяма заради тимове като Манчестър Сити и Астън Вила.

Арсенал пък отдаван не е печелил трофей и това започва да тежи. То слага и големи въпросителни около прословутата философия на Арсен Венгер да залага на млади таланти. Истината е, че това лято Арсенал се обезкърви с продажбата на Туре и Адебайор. Опитът им ще липсва. Поне Фабрегас остана….засега.

Мачът на “Гудисън” ще е сблъсък между двама велики мениджъри. Само Сър Алекс може да се похвали с повече опит във Висшата лига от Арсен Венгер и Дейвид Мойс. Първият е в най-силната лига в света от 1996, а вторият от 2002.

И малко статистика: От създаването на Висшата лига преди 17 години двата тима са изиграли по 658 мача. Евертън има 228 победи,  179 равни и 251 загуби. Арсенал е с по-добри данни. 352 победи, 180 равни и 126 загуби. За 34 мача между съперниците “топчиите” имат 21 победи, “карамелите” 5, а 8 мача са завършили наравно. 4 от победите на Евертън обаче са на “Гудисън”.

Домакините имат някои проблеми с контузени играчи. Артета, Аничебе, Ягиелка и Якубу пропускат мача. Все пак Евертън се научи да печели важни точки с много отсъстващи. Така беше и през доста успешния изминал сезон.

Венгер ще трявба да сглобява нова централна двойка защитници. Отговорността пада върху опитния Галас, който ще бъде подпомаган от новия Вермален. Тео Уолкът е с контузия в гърба. Аут са още Диаби, Джуру, Фабиански, НАсри и Росицки.

По традиция Евертън започва трудно, а и миналият сезон не бе много убедителен у дома. Сега обаче ситуацията е различна, защото има шанс да започне с победа срещу един от големите отбори. Арсенал има проблеми и въпреки прекрасния футбол, с който “топчиите” ще забавляват и през идната година е малко трудно да повярваме, че те имат шанс за титлата. Всъщност, ако някой от Големите 4 остане извън четворката следващия май, то това ще е Арсенал.

Последни 5 мача:

Евертън: ПЗРЗП
Арсенал: ЗПППП

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
193