Фулъм - Нюкасъл: Равностоен и отворен мач


Н. Гавазов

Фулъм - Нюкасъл: Равностоен и отворен мач

Фулъм - Нюкасъл
Стадион: "Крейвън Котидж", Лондон
Дата: 10.12.2012г.
Час: 22:00
Съдия: Лий Мейсън

Фулъм ще посрещне Нюкасъл в много лоша серия от седем мача без победа, включително в последните си три срещи лондончани не успяха да се разпишат във вратата на противника. Това накара Мартин Йол да признае, че Фулъм отчаяно се нуждае от гол, за да повтори летящия си старт на сезона. Последните лоши резултати изпратиха „котиджърсите" на 13-то място в класирането, на 4 точки от опасната зона, което няма как да не безпокои клубните босове, треньорският щаб и всички, обичащи Фулъм.

Нюкасъл е лидер сред отборите в елита по отношение на контузени футболисти и това се отрази на представянето на „свраките", които от кандидат за топ 6, в момента се намират в долната половина на таблицата за класиране, отстъпвайки на утрешния си съперник по голова разлика. Все пак в понеделник с победата с 3:0 над Уигън Нюкасъл сложи край на лошата си серия от пет мача без победа, включително и четири поредни загуби, и този успех даде надежди, че отбора започва да излиза от кризата.

Добрата новина за Фулъм е, че в строя се завръща капитана Бреде Хангеланд. Норвежкият национал пропусна последните три мача, след като беше изгонен срещу Съндърланд и вероятно ще го видим в отбраната утре вечер. Алекс Качаниклич и Саща Ритер напуснаха лазарета, което е още един повод за радост на Мартин Йол, макар че Саша трябва да преодолее малко навяхване, ако иска да присъства на „Крейвън Котидж". Брайън Руис обаче е изправен пред още един месец лечение на подколянното сухожилие. Схемата на игра ще бъде 4-4-1-1, като Родайега може да застане на върха на атаката, а Бербатов зад него. Дъф се връща в стартовата единадесеторка и вероятно ще патрулира по десния фланг на полузащитата.

Пардю направи девет промени за загубата с 0:2 от Бордо в Лига Европа в четвъртък. Специалистът очакваше защитника Давиде Сантон, халфовете Шейк Тиоте, Хатем Бен Арфа и Габриел Обертан, както и нападателя Демба Ба да се завърнат към тренировки в петък, а днес и Йонас Гутиерес. В лазарета продължават да се намират Кабай, Вукчич, Стивън и Райън Тейлър, Дан Гослинг. Схемата на игра ще е 4-4-2 с Ба и Сисе отпред. На определени етапи от срещата може да станем свидетели и на постройка 4-2-4 с по-активна роля от страна на крайните защитници.

- Над 2.5 гола бяха отбелязани в 8 от последните 9 домакински мача на Фулъм.
- Фулъм спечели 5 от последните си 6 домакински мача срещу Нюкасъл във всички състезания.
- Нюкасъл не успя да спечели последните си 8 гостувания във Висшата лига.
- Фулъм допусна поне два гола в последните си три домакинства във Висшата лига.

Завръщането на Хангеланд ще повлияе положително на Фулъм в емоционален и технически план, но в Нюкасъл също се завръщат някои от отсъстващите, което предполага изравняване на силите, а това ще ни гарантира равностоен двубой, в който победител може да бъде всеки един от съперниците. Напълно е възможно да станем свидетели на отворен мач, с много голове във двете врати.

Прогноза за: Фулъм - Нюкасъл 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Фулъм:

10 ноември Арсенал - Фулъм 3:3 (Висша лига)
18 ноември Фулъм - Съндърланд 1:3 (Висша лига)
24 ноември Стоук Сити - Фулъм 1:0 (Висша лига)
28 ноември Челси - Фулъм 0:0 (Висша лига)
01 декември Фулъм - Тотнъм 0:3 (Висша лига)

Нюкасъл:

22 ноември Нюкасъл - Маритимо 1:1 (Лига Европа)
25 ноември Саутхемптън - Нюкасъл 2:0 (Висша лига)
28 ноември Стоук Сити - Нюкасъл 2:1 (Висша лига)
03 декември Нюкасъл - Уигън 3:0 (Висша лига)
06 декември Бордо - Нюкасъл 2:0 (Лига Европа)

Досегашни срещи:

Фулъм - Нюкасъл

36 срещи
18 победи за Фулъм
7 равенства
11 победи за Нюкасъл
Голова Разлика: 61:54 за Фулъм

Коефициенти от bet365:
Фулъм - 1.90
Равен - 3.60
Нюкасъл - 4.00

Коефициенти от Offsidebet:
Фулъм - 1.90
Равен - 3.50
Нюкасъл - 3.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
149