Юнайтед - Барселона: Изпитът


Н. Гавазов

Юнайтед - Барселона: Изпитът

Манчестър Юнайтед - Барселона
Стадион: "Ниа Улеви", Гьотеборг
Дата: 08.08.2012г.
Час: 21:00

В сряда в шведския град Гьотеборг един срещу друг ще застанат два велики обора - Манчестър Юнайтед и Барселона. Преди година „червените дяволи" и каталунците отново се срещнаха по време на подготовката си за новия сезон. Тогава мача се състоя в сърцето на Америка Вашингтон, а възпитаниците на Сър Алеск победиха с 2:1 с попадения на Нани и Оуен, за испанците се отличи Тиаго Алкантара.

За тази една година изтече много вода. На „ФедЕкс Фийлд" се срещнаха шампионите на своите страни и финалисти в Шампионска лига. Утре вечер на „Улеви" един срещу друг излизат сребърните медалисти от националните си първенства, които освен това се представиха под очакванията в най-престижния европейски клубен турнир. Най-голямата промяна обаче е отсъствието на Пеп Гуардиола от треньорския мостик. Тито Виланова вече кръстоса сабя с Карло Анчелоти и неговия Пари Сен Жермен, който заплашва да се превърне в нова сила в европейския футбол, но засега статута на Манчестър Юнайтед е много по-висок и в този смисъл може да кажем, че утрешният двубой ще се превърне в нещо като изпит за Виланова пред Сър Алекс Фъргюсън.

От състава на Барселона отсъстват Абидал, Муньос, Куенка и Алкантара. Под въпрос участието на Дос Сантос, но в общата група се завърна Адриано. Напълно е вероятно Жорди Алба да направи своя дебют за каталунците, а също така в игра да се появи Давид Вия.

Сър Алекс няма да може да разчита на Фил Джоунс, но в отбора се завръщат Патрис Евра, който не игра срещу Волеренга, заради раждането на детето си и младите футболисти Роби Брейди и Скот Уотън.

Излишно е да казваме, че винаги е приятно да се наблюдават двубои между тези два отбора, независимо от техния статус. Утрешният мач е приятелски, но очакванията са той да бъде интересен и да поднесе на зрителите много емоции. Барселона и Юнайтед са настроени повече от сериозно за сблъсъка на „Улеви", но най-важната причина да очакваме отличен двубой е висшата класа на двата тима и липсата на натиск от страна на медиите. Каквото и да се случи утре вечер, нека по-добрият тим да победи, а за нас зрителите ще остане споменът от поредния сблъсък на тези два колоса.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Барселона 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

13 май Съндърланд - Манчестър Юнайтед 0:1 (Висша лига)
18 юли АмаЗулу - Манчестър Юнайтед 0:1 (Приятелска среща)
21 юли Аякс Кейп Таун - Манчестър Юнайтед 1:1 (Приятелска среща)
25 юли Шанхай Шенхуа - Манчестър Юнайтед 0:1 (Приятелска среща)
05 август Волеренга - Манчестър Юнайтед 0:0 (Приятелска среща)

Барселона:

12 май Бетис - Барселона 2:2 (Примера)
25 май Атлетик Билбао - Барселона 0:3 (Купа на Краля)
24 юли Хамбургер - Барселона 1:2 (Приятелска среща)
29 юли РКА Казабланка - Барселона 0:8 (Приятелска среща)
04 август ПСЖ - Барселона 2:2 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Барселона

11 срещи
3 победи за Манчестър Юнайтед
4 равенства
4 победи за Барселона
Голова Разлика: 20:15 за Барселона


Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 3.60
Равен - 3.50
Барселона - 2.00

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Юнайтед - 3.40
Равен - 3.30
Барселона - 1.90

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154