Битката за Лондон ще завърши без победител


.

Битката за Лондон ще завърши без победител

Арсенал и Челси се изправят един срещу друг в дербито на 36-ти кръг на Висша лига. "Артилеристите" се намират на четвърто място с 68 точки, а Челси са едно място пред тях със 74. Двата отбора преживяха истински кошмар в мачовете си от Шампионската лига и сега им остана да доиграят сезона.

Арсенал нямаше никакви шансове нито в първия, нито във втория мач срещу Манчестър Юнайтед. При домакинството си на "Емирейтс", "артилеристите" бяха премазани с 3:1.

Челси имаха злощастната съдба да бъдат отстранени от Барселона с гол в 90-та минута на Инеста. Първата среща завърши 0:0, а в реванша секунди преди края лондончани водеха с 1:0, но един брилянтен изстрел на испанеца класира Барса на финал.

Разликата между двата отбора в класирането е шест точки при оставащи три мача и евентуална победа на Арсенал може да вдъхне надежди за третото място. След поемането на Челси от Гуус Хидинг, "сините" са тотално променени и мачкат всичко наред по пътя си. Човек не може да повярва как нападателите Дрогба и Анелка са на терена, а и правят заедно комбинации и голове.

Похвално за Арсен Венгер може да бъде трансфера на руската звезда Андрей Аршавин, който се оказа много ценно попълнение за тима и вкара четити гола в един мач на Ливърпул преди седмици. Според Венгер, всеки мениджър трябва да се радва, че има в своите редици може би най-голята бъдеща световна звезда.

Френският тактик няма да може да разчита на Аршавин, който е с висока температура. Гиел Клиши, Едуардо, Вилям Галас и Томаш Росицки са аут до края на сезона.

При гостите, Дидие Дрогба може да пропусне двубоя, но това ще стане ясно минути преди началото, заради проблеми в крака след мача с Барселона. Контузените Пауло Ферейра и Джо Коул също няма да вземат участие.

Най-опасни играчи се очакват да бъдат Тео Уолкът от Арсенал и Никола Анелка то Челси.

 

Последни 5 мача:

Арсенал: РПЗПЗ

Челси: РПРПР

 

Вероятни състави:

Арсенал: Алмуния, Саня, Туре, Джуру, Гибс, Насри, Сонг, Уолкът, Фабрегас, ван Перси, Адебайор

 

Челси: Чех, Босингва, Алекс, Тери, Ашли Коул, Есиен, Лампард, Калу, Малуда, Анелка, Дрогба

 

Прогноза: 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
187