Мачът с Юнайтед е последен шанс за спасение на Боро


.

Мачът с Юнайтед е последен шанс за спасение на Боро

Мидълзбро посреща Манчестър Юнайтед в среща със съдбоносно значение и за двата отбора. Домакините в зоната на изпадащите на 3 точки от спасителното 17 място, докато гостите са лидер, но имат нужда от успех, за да поддържат дистанция пред Ливърпул, който ще натисне за титлата.

До това неприятно развити на сезона за Боро се стигна малко неочаквано, тъй като те не започнаха лошо. Нещо обаче се случи около Нова Година и тимът започна да трупа доста негативни резултати. Клубът обаче е един от най-неудобните съперници за “червените дяволи”. През 2005 Боро разби Юнайтед с 4:1, а миналия сезон им врътна 2:2 и по тази причина битката за титлата бе решена едва в последния кръг.

Юнайтед навлезе в много добра форма в последните няколко мача. Особено добре това се видя срещу Тотнъм при победата с 5:2. След това тимът игра срещу Арсенал за Шампионската лига и победи, но само с 1:0. Все пак шампионите създадоха куп ситуации пред Алмуня. Много е възможно в този мач Сър Алекс да спести силите на някои от големите си звезди и да заложи на футболисти, които по-рядко попадат в титулярния състав.

Гарет Саутгейт няма да може да разчита на Крис Ригот, който е с травма в глезена. Дали Емануел Погатец ще участва ще стане ясно в последния момент.

Рио Фърдинанд е с контузия на ребрата от мача с Арсенал. Той е под сериозна въпросителна. Със сигурност отпадат Гари Невил и Оуен Харгрийвс.

Както вече споменахме загубата до голяма степен ще изхвърли Мидълзбро от елита. Със сигурност обаче те няма да се предадат без бой. “Ривърсайд” е едно от най-тежките места за гостуване на Юнайтед и е много възможно “червените дяволи” да си тръгнат не много доволни от тук.

Вероятни състави:

Мидълзбро: Джоунс, МакМахон, Уеатър, Хут, Тейлър, О’Нийл, Дигард, Бейтс, Даунинг, Санлъ, Кинг

Ман Юн: Фостър, Евра, Рафаел, Видич, Еванс, Гигс, Парк, Скоулс, Гибсън, Бербатов, Тевес

Последни 5 мача:

Мидъзлбро: ЗРПЗЗ
Ман Юн: ПППРП

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159