Ливърпул ще надиграе уморения Арсенал


.

Ливърпул ще надиграе уморения Арсенал

Ливърпул посреща Арсенал в отложен двубой от 33-ия кръг на английската Висша лига. “Червените” са устремени към титлата като изостават само на точка от лидера Манчестър Юнайтед, но са изиграли и мач повече.

През уикенда “мърсисайдци” почиваха, тъй като съперника им трябваше да играе ½-финал за ФА Къп. Така последният им мач бе в сряда срещу Челси на “Стамфорд Бридж” от Шампионската лига, завършил 4:4 и оставил ги извън големите 4 на Европа. Все пак този мач показа, че “червените” са в добра форма и до последно ще гонят мечтаната титла.

Именно с Челси бе въпросният полуфинал за Купата, който игра Арсенал в събота. “Топчиите” загубиха с 1:2 и така единственият им шанс за трофей през този сезон остана Шампионската лига. Иначе Арсенал е в много добра форма във Висшата лига като след Нова година няма загуба, но тепърва има доста тежки мачове.

Най-големият отсъстващ за Ливърпул в този мач ще бъде капитанът на тима Стивън Джерард, който е с контузия. Лукаш Лейва ще го замести в халфовата линия. Останалите футболисти на Рафа Бенитес са на линия за битката.

Арсенал има доста повече проблеми. Нападателното дуо Ван Перси – Адебайор остава извън игра. Двамата титуляри ще бъдат заменени от Едуардо и Бендтнер. Клиши е с проблеми в гърба, а Галас и Джуру в колената. Контузен е и вратарят Алмуня.

Това е сезонът, в който Ливърпул е най-близо до титлата и “червените” няма да се откажат да я преследват до последно. По-тежката програма на Манчестър Юнайтед им дава шанс за успех, а и “червените дяволи” имат мачове и в Шампионската лига. Проблемите в състава на Арсенал ще улеснят домакините за трудна победа.

Вероятни състави:

Ливърпул: Рейна, Арбелоа, Карагър, Агер, Аурелио, Масчерано, Алонсо, Лукас, Каут, Торес, Риера

Арсенал: фабиански, Ебуе, Туре, Силвестър, Гибс, Уолкот, Сонг, Фабрегас, Аршавин, Бендтнер, Едуардо

Последни 5 мача:
Ливърпул: РПЗПП
Арсенал: ЗППРП

Прогноза – 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
225