Тотнъм ще възпре Челси


.

Тотнъм ще възпре Челси

Тотнъм посреща Челси в един от най-интересните двубои на кръга във Висшата лига. “Шпорите” играят силно срещу силните в този не особено успешен сезон за тях.

От мача си срещу Арсенал завършил 0:0, когато Тотнъм бе едва 16-ти момчетата на Хари Реднап направиха 5 мача без загуба и вече са 11-ти с 35 точки, така че могат да дишат доста спокойно до края. В последния си мач “шпорите” победиха като гост Астън Вила с 2:1 и вгорчиха положението и на “виланите”. Тотнъм е доста убедителен до тук срещу грандовете, стигайки до два хикса с Арсенал, един с Манчестър Юнайтед, един с Челси и победа над Ливърпул. Мачовете като гост на “червените дяволи” и мърсисайдци предстоят.

Челси пък от своя страна остава в борбата за титлата, след страхотна серия, откакто Гуус Хидинк е начело на тима. “Сините” са втори на 4 точки от лидера Манчестър Юнайтед. В последния си мач те надиграха Манчестър Сити с 1:0. Тимъ преследва требъл, тъй като се класира за полуфиналите на ФА Къп, където играе с Арсенал и за ¼-финалите на Шампионската лига, където му се падна Ливърпул.

За феновете на Чесли “Уайт Харт Лейн” вече е прекръстен на “Трий Поинтс Лейн”, тъй като Тонъм има само една победа над “сините” в последните 37 срещи на този стадион.

Ледли Кинг е преследван цял сезон от контузия, но вероятно ще играе срещу Челси. Алан Хътън тренира пълноценно. Джърмейн Дефоу е аут поради травма. Ведран Чорлука е под въпрос.

Деко е под въпрос за Челси. В началото се говореше, че контузията му е много тежка и ще го извади до края на сезона, но се оказа, че не е така. Дидие Дрогба също е под въпрос за мача.

Тотнъм остана не победен от Челси през миналия сезон, а и измъкна от “сините” Карлинг къп в началото на 2008. Сега истината е, че “шпорите” играят само за честта си, докато Челси гони високи цели, но пък това е лондонско дерби и всичко е възможно. По-вероятно е Тотнъм да не се даде без бой и да остане непобеден от грандовете.

Вероятни състави:  

Тотнъм: Гомеш, Чорлука, Кинг, Уудгейт, Асу-Екото, Ленън, Паласиос, Джинас, Модрич, Кийн, Бент

Челси: Чех, Босингва, Карвальо, Тери, А Коул, Есиен, Лампард, Балак, Калу, Анелка, Дрогба

Последни 5 мача:

Тотнъм: ПРПРР
Челси: ПРППП

Прогноза – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
186