Вила и Челси ще постигнат задоволително реми


.

Вила и Челси ще постигнат задоволително реми

Астън Вила посреща Челси в дербито на 26-тия кръг на Висшата лига. Мачът изправя един срещу друг третия срещу четвъртия като домакините са на 8 точки зад лидера Манчестър Юнайтед, а гостите на 10.

Астън Вила е тима в най-добра форма във Висшата лига като изключим шампиона Юнайтед.  В последния си мач те победиха Блекбърн с 2:0 и вече нямат загуба в цели 13поредни срещи. Така Астън Вила влиза в битка срещу един от най-силните тимове в последните години с висок дух, макар и да не постигна добър резултат в турнира за УЕФА срещу ЦСКА Москва 1:1. Явно тази надпревара ще бъде загърбена в името на голямата цел – влизане в Шампионската лига.

Едва ли някой се е съмнявал, че Челси няма да участва в най-престижния турнир на Стария континент, но за момента е доста по-вероятно това да е случи, отколкото “сините” да станат шампион. Арсенал е само на 5 точки зад тях, а двата тима все още не са изиграли прекия си двубой, който е на “Емирейтс”. На “Стамфорд Бридж” изглежда нещата се поуспокоиха след бурята около уволнението на Луиш Фелипе Сколари. Новият мениджър Гуус Хидинк е поставен да спаси сезона, но дори и да го стори заяви, че няма намерение да поема лондончани за постоянно.

Стив Сидуел бе наказан за мача срещу ЦСКА, и това означава, че ще е титуляр срещу Челси тъй като е досат по-свеж от съотборниците си. Емил Хески и Джеймс Милнър са под въпрос до последно, но вероятно ще попаднат в състава на домакините. Карлос Куеяр, Вилфред Бума, Мартин Лаурсен и Найджъл Рио-Кокър остават извън сметките, което означава, че капитан отново ще е Гарет Бари.

Гуус Хидинк има проблеми най-вече в защита. Карвальо и Алекс са с травми, а Ашли Коул е наказан. Джо Коул и Микаел; Есиен са с травми в коляното и също са аут. Атаката вероятно ще се води от Дидие Дрогба и Никола Анелка.

И двата тима имат своите предимства и недостатъци за този интересен двубой. Астън Вила са домакини, намират се в страхотна форма, но пък имаха мач в сряда, а и опитът определено не е на тяхна страна. Челси е участвал в не една и две тежки битки, има нов мениджър, което носи и нова мотивация, но пък мачът с Ювентус за Шампионската лига наближава. Така излиза, че трите точки биха се отразили по идеален начин и на двата съперника, но много по-логично е те да внимават да не загубят двубоя.

Вероятни състави:

Астън Вила: Фрийдъл, Янг, Дейвис, Найт, Шори, Милнър, Петров, Бари, Янг, Карю, Агбонланхор

Челси: Чех, Босингва, Тери, Мансиен, Ферейра, Микел, Лампард, Балак, Деко, Дрогба, Анелка

Последни 5 мача:

Астън Вила: РЗППР
Челси: ПРЗПП

Прогноза – 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
28