Ливърпул - КПР: Тежки минути за лондончани


Н. Гавазов

Ливърпул - КПР: Тежки минути за лондончани

Ливърпул - КПР
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 10.12.2011г.
Час: 17:00
Съдия: Лий Мейсън

Последните срещи с участието на тези два отбора донесоха на запалянковците на Ливърпул и КПР големи разочарования. Лондонският тим на собствения си стадион не успя да победи УБА, а Ливърпул претърпя обидно поражение от Фулъм. До самия край на мача на „Крейвън Котидж" гостите се опитваха да създават опасни положения, но грешката на Рейна и последвалата след това добавка на Демпси причиниха третото поражение на „червените" от началото на сезона.

Всъщност, първите две загуби на мърсисайдци бяха в средата на септември при гостуванията на Стоук Сити и Тотнъм. След това хората на Далглиш записаха осем мача, в които победиха четири пъти и още толкова завършиха наравно. В момента Ливърпул се намира на седмо място в класирането с 23 точки и е на пет пункта от четвъртия Челси.

КПР в последните си осем мача пък постигна само две победи и претърпя четири поражения, включително и срамното 0:6 от Фулъм. Въпреки неблагополучията през този период, следва да отбележим, че лондончани не се дадоха без бой на Тотнъм и Манчестър Сити, а победите бяха постигнати при домакинството на Челси и при гостуването на Стоук Сити - там, където Ливърпул си тръгна победен.

Основните грижи на Кени Далглиш са свързани с халфовата линия. Джей Спиърнинг, който се очакваше да замести оперирания Лукас Лейва започва да изтърпява три мача дисквалификация заради червения си картон в срещата срещу Фулъм в понеделник. Капитанът Стивън Джерард все още се възстановява от неизвестна инфекция на глезена и по такъв начин в средата на терена най-вероятно мача ще започнат Адам и Хендерсън, макар че формата на Шелви също е впечатляваща. Атаката ще се води от Керъл и Суарес, а по крилата ще видим Белами и Каут.

Нил Уорнък няма чак такива проблеми с контузени играчи, благодарение най-вече на това, че в строя се завръщат Мат Конъли, Киерън Дайър и Кембъл, макар че едва ли някой от тримата ще започне титуляр. Плеймейкърът Адел Таарабат ще бъде подложен на медицински тестове непосредствено преди мача и едва тогава ще бъде преценено дали може да участва в него или не. Лондончани ще излязат със схема на игра 4-4-2 с Бартън в опорната зона и Фаурлин и Райт Филипс по крилата.

Тежка ще бъде задачата на лондончани. Последната среща между двата отбора е през февруари 1996 година, когато Ливърпул си тръгна с победа от „Лофтус Роуд" с 2:1. От 20 визити на „Анфийлд" в рамките на първенството КПР е печелил само веднъж - през март 1991 година. Отделно от това, Ливърпул заедно с Манчестър Сити е единственият тим, който няма загуба на собствена земя. Известна интрига в мача поражда факта, че три от общо четирите победи на КПР във сегашния сезон във Висшата лига са постигнати при гостувания. Но едва ли лондончани ще могат да постигнат успех на „Анфийлд" и то срещу съперник, който е готов да се реабилитира за загубата в предишния кръг. Единственото, на което гостите могат да разчитат е да измъкнат точката - нещо, с което домакините едва ли ще бъдат съгласни.

Прогноза за: Ливърпул - КПР 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

05 ноември Ливърпул - Суонзи 0:0 (Висша лига)
20 ноември Челси - Ливърпул 1:2 (Висша лига)
27 ноември Ливърпул - Манчестър Сити 1:1 (Висша лига)
29 ноември Челси - Ливърпул 0:2 (Висша лига)
05 декември Фулъм - Ливърпул 1:0 (Висша лига)

КПР:

30 октомври Тотнъм - КПР 3:1 (Висша лига)
05 ноември КПР - Манчестър Сити 2:3 (Висша лига)
19 ноември Стоук Сити - КПР 2:3 (Висша лига)
26 ноември Норич - КПР 2:1 (Висша лига)
03 декември КПР - Уест Бромич 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - КПР

40 срещи
28 победи за Ливърпул
6 равенства
6 победи за КПР
Голова Разлика: 68:34 за Ливърпул


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.33
Равен - 5.00
КПР - 10.00

Коефициенти от Offsidebet:
Ливърпул - 1.30
Равен - 5.25
КПР - 9.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
143