Ливърпул отново ще вземе градското дерби


.

Ливърпул отново ще вземе градското дерби

Ливърпул посреща Евертън на своя “Анфийлд” в едно от най-интересните градски дербита в Англия. За “червените” мачът е от изключително значение, тъй като победата ще ги върне на първата позиция в класирането, където сега е Манчестър Юнайтед.

Евертън в момента заема стабилно шестата позиция, като при повече късмет може и да се сбори с Арсенал и Астън Вила за място в Топ 4. Така и за “карамелите” двубоят не е без значение.

В предишното градско дерби, 4 месеца по-рано на “Гудисън” Евертън отстъпи с 0:2, но оттогава значително подобри играта си, а и доказа, че е по-силен като гост. 

Добра новина за Ливърпул е завръщането на Чаби Алонсо, който пропусна равенството със Стоук. Завръща се и Арбелоа. Дани Агер е с травма в прасеца. Този път Фернандо Торес би трябвало да излезе като титуляр, тъй като след контузията си през ноември се появяваше само като резерва в поселдните няколко мача.

Големият липсващ в състава на Евертън е белгийският халф Маруан Фелайни, който е наказан. Проблемите са в нападение. Якубу е аут до края на сезона с травма в ахилеса, а Саха и Вогхан са с по-леки контузии, но също няма как да участват в дербито. В защита пък липсват Йобо, Валенте и Якобсен.

Това дерби винаги е било трудно предвидимо и неведнъж сме ставали свидетели на изненади. Особено когато единият от двата съперника е във форма, а другият в криза е настъпвал обрат. Сега обаче Евертън е с доста осакатен състав и предвид високите си цели Ливърпул едва ли ще си позволи да изпусне трите точки.

Вероятни състави:

Ливърпул: Рейна, Арбелоа, Шкъретл, Карагър, Аурелио, Алонсо, Масчерано, каут, Джерард, Риера, Торес

Евертън: Хауърд, Хибърт, Ягиелка, Лескот, Бейнс, Осман, Невил, Родуел, Пиенар, Артета, Кейхил

Последни 5 мача:

Ливърпул: РПППР
Евертън: ППППР

Прогноза – 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
41