Кардиф ще се присъедини към Суонзи за финален плейоф


Т. Михайлов

Кардиф ще се присъедини към Суонзи за финален плейоф

Кардиф Сити посреща Рединг в полуфинален плейоф-реванш за влизане във Висшата лига. Първият двубой завърши при 0:0 и сега уелският тим е лек фаворит. На „Уембли“ ще чака друг уелски представител – Суонзи, който вчера отстрани легендарния Нотингам Форест.

Кардиф приключи редовния сезон с 80 точки, колкото събра и Суонзи. Рединг остана само с 3 по-малко. „Поданиците на Кралицата“ направиха страхотен пролетен полусезон и именно в него се изкачиха на местата даващи право на участие в плейофите. За разлика от тях Кардиф имаше и периоди, в които беше по-напред и можеше да се надява на директно участие в елита.

Най-добрите години за Кардиф са 20-те като тогава тимът постига най-големия си успех, завършвайки със сребърните медали и печелейки веднъж ФА Къп. През 2008 Кардиф стигна до нов финал в най-стария турнир в света, но отстъпи на Портсмут с 0:1. Между 1985-2000 Кардиф е в упадък и стига до Втора лига. През 2000 обаче тимът е купен от Сам Хамам и тръгва нагоре.

Рединг има повече опит с плейофи и участие във Висшата лига. „Поданиците на Кралицата“ играха скоро във Висшата лига. През 2006 те спечелиха промоция и останаха два сезона във Висшата лига, като в първия завършиха на престижното 8-мо място.

В сегашната ситуация двата тима показаха еднаква форма в последните си срещи. Това 0:0 на „Мадейски Стейдиъм“ дава леко предимство на Кардиф, но силите са изравнени. Дейв Джоунс обаче ще успее да класира тима си за финален плейоф срещу сънародниците от Суонзи.

Прогноза: Кардиф Сити – Рединг 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
178