Челси ще постигне чудото на Олд Трафорд


Т. Михайлов

Челси ще постигне чудото на Олд Трафорд

Манчестър Юнайтед - Челси
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 08.05.2011
Час: 18:10
Съдия: Хауърд Уеб

Манчестър Юнайтед посреща Челси в пряк сблъсък за титлата във Висшата лига. Въпреки, че през февруари разликата между двата съперника бе 12 точки и Арсенал изглеждаше основен претендент на „червените дяволи“, след няколко грешни стъпки на момчетата на Сър Алекс и няколко спорни победи на „сините“ се стигна до тази завързана ситуация.

На „Олд Трафорд“ в момента обръщат повече внимание на класирането на тима за финала на Шампионската лига на „Уембли“ на 28 май. Това стана след нова победа над германския Шалке – 4:1 със състав от резерви. Така Сър Алекс успя да даде почивка на звездите си преди мача в неделя. В последния кръг на Висшата лига Юнайтед загуби от Арсенал, поражение което може да коства много, тъй като и равенството на „Емирейтс“ щеше да свърши перфектна работа на тима.

Челси е изцяло концентриран върху мача на сезона. Може би голяма част от бъдещето на тима е заложено на резултата в неделя. Дали Карло Анчелоти ще остане мениджър, дали Роман Абрамович ще хвърли повече средства за трансфери? Отговорите зависят от развоя на „Олд Трафорд“. В последния си мач „сините“ победиха Тотнъм с 2:1, за което трябва да са благодарни най-вече на съдиите, подарили им двете попадения.

Както споменахме, Манчестър Юнайтед ще започне с коренно различен състав срещу Челси, отколкото срещу Шалке. Патрис Евра получи лека травма, влизайки като резерва в сряда. Уейн Рууни не тренира ден преди мача, но Сър Алекс потвърди, че и двамата ще са на линия. Един измежду Валенсия и Нани ще седне на пейката за сметка на Райън Гигс. Вероятно това ще е португалецът.

Челси няма никакви проблеми с контузии, нещо рядко срещано в този етап от сезона. Въпросът, който трябва да решава Карло Анчелоти е свързан с формацията в атака. Дали италианецът ще заложи на Фернандо Торес или на Дидие Дрогба. Карло трябва да съжалява, че не взе правилното решение в мачовете между двата тима в Шампионската лига, когато Дрогба беше с класи над испанеца.

В 4-те срещи между двата тима от началото на сезона Юнайтед спечели 3 и загуби една. Поражението на „Стамфорд Бридж“ за първенство също дойде след спорна дузпа срещу Юрий Жирков, но пък в първия мач от Шампионската лига бе спестен 11-метров удар за фаул срещу Рамиреш в края. Манчестър Юнайтед би трябвало да е фаворит тъй като е домакин, но Челси е мотивиран до краен предел. „Сините“ знаят как да печелят на „Олд Трафорд“ и ще завържат още повече интригата, така че всичко да се реши от головата разлика, която с днешна дата е изравнена.

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

19 април Нюкасъл - Манчестър Юнайтед 0:0 (Висша лига)
23 април Манчестър Юнайтед - Евъртън 1:0 (Висша лига)
26 април Шалке 04 - Манчестър Юнайтед 0:2 (Шампионска лига)
01 май Арсенал - Манчестър Юнайтед 1:0 (Висша лига)
04 май Манчестър Юнайтед - Шалке 04 4:1 (Шампионска лига)

Челси:

12 април Манчестър Юнайтед - Челси 2:1 (Шампионска лига)
16 април Уест Бромич - Челси 1:3 (Висша лига)
20 април Челси - Бирмингам 3:1 (Висша лига)
23 април Челси - Уест Хем 3:0 (Висша лига)
30 април Челси - Тотнъм 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Челси

144 мача
58 победи за Манчестър Юнайтед
43 равенства
43 победи за Челси
Голова Разлика: 232:180 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 2.37
Равен - 3.25
Челси - 3.10

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Юнайтед - 2.35
Равен - 3.25
Челси - 3.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
217