Арсенал ще заплете интригата


Т. Михайлов

Арсенал ще заплете интригата

Арсенал - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 01.05.2011
Час: 16:05
Съдия: Крис Фой

Арсенал посреща Манчестър Юнайтед в дербито на 35-ия кръг на Висшата лига. „Червените дяволи“ са първи в класирането с 3 точки аванс пред Челси и мач по-малко, а „топчиите“ са на 9 от лидера и имат последен шанс да останат в играта.

До скоро Арсенал беше един от основните претенденти за титлата, но попадна в лоша серия, като записа само 1 победа в последните си 6 мача. Загубата от Болтън през миналата седмица напрактита сложи край на мечтите на момчетата на Арсен Венгер и за поредна година „топчиите“ ще останат на сухо. Те обаче имат шанс да вгорчат живота на Юнайтед. За Арсен Венгер има някои добри новини. Пропусналият почти целия сезон ключов бранител Томас Вермален е пред завръщане. Диаби ще пропусне мача заради травма в глезена, но Росицки е възстановен от вирусно заболяване.

Манчестър Юнайтед играе на приливи и отливи почти през целия сезон като особено трудни за „червените дяволи“ са гостуванията. Рискът сега е голям. При загуба в Лондон тимът на Сър Алекс Фъргюсън ще играе в пряк спор за титлата с Челси в следващия кръг. Вярно е, че Юнайтед е отбор с характер, който винаги показва най-доброто в най-важния момент, но гостите ще са уморени след мача с Шалке през седмицата, а и ще мислят за предстоящия реванш. Димитър Бербатов и Дарън Флетчър могат да се завърнат в игра, след като преодоляха контузии. Пол Скоулс е наказан.

Последният път, когато бе принуден да играе две дербита поред Юнайтед загуби. Това стана по-рано през сезона срещу Челси и Ливърпул. Сега дори точка може да се окаже много ценна за Сър Алекс, чиито тим напоследък се представя много успешно срещу Арсенал. Юнайтед победи „топчиите“ вече два пъти – за първенство и за ФА Къп, но в името на интригата трябва да допуснем, че Арсенал ще победи и следващата седмица ще гледаме финал на първенството на „Олд Трафорд“, макар Челси да бе доближен до титлата след доста спорни съдийски решения в последните месеци.

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

02 април Арсенал - Блекбърн 0:0 (Висша лига)
10 април Блекпул - Арсенал 1:3 (Висша лига)
17 април Арсенал - Ливърпул 1:1 (Висша лига)
20 април Тотнъм - Арсенал 3:3 (Висша лига)
24 април Болтън - Арсенал 2:1 (Висша лига)

Манчестър Юнайтед:

12 април Манчестър Юнайтед - Челси 2:1 (Шампионска лига)
16 април Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 1:0 (Висша лига)
19 април Нюкасъл - Манчестър Юнайтед 0:0 (Висша лига)
23 април Манчестър Юнайтед - Евъртън 1:0 (Висша лига)
26 април Шалке 04 - Манчестър Юнайтед 0:2 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Манчестър Юнайтед

175 мача
61 победи за Арсенал
42 равенства
72 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 261:237 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:
Арсенал - 2.50
Равен - 3.25
Манчестър Юнайтед - 2.87

Коефициенти от Offsidebet:
Арсенал - 2.55
Равен - 3.25
Манчестър Юнайтед - 2.70

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
202