Арсенал ще се завърне на победния път


Н. Гавазов

Арсенал ще се завърне на победния път

Саутхемптън - Арсенал

Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън

Дата: 16:04.2022 г.

час: 17:00 ч.

Съдия: Питър Бенкс

Саутхемптън ще посрещне Арсенал в мач от 33-я кръг на Висшата лига. И двата тима имат нужда от реабилитация пред феновете си, така че очакванията са да видим битка напълно в духа на английския футбол - без компромиси и с пълно раздаване от страна на 22-та.

"Светците" претърпяха истинска катастрофа в последния си мач, губейки с 6:0 от Челси. Още по-унизителното е, че това се случи на "Сейнт Мери", пред очите на собствените феновете. Това бе пето поражение от последните шест мача на колектива на Ралф Хазенхютъл, с едно равенство срещу Лийдс в този период. Също така "светците" допуснаха два и повече гола във въпросните пет срещи. Те са и в серия от четири домакински поражения, с 14 допуснати попадения в този период. Всъщност, ако погледнем последните срещи на Саутхемптън, тимът е с най-лоши показатели от всички отбори във Висшата лига.

Арсенал се намираше в страхотна серия само допреди две седмици и бе сочен за фаворит за място в топ 4. Хората на Микел Артета обаче типично в духа на клуба през последните години започнаха да редят лоши резултати, при това срещу съперници, които са преодолими. В миналия кръг лондончани загубиха с 2:1 от Брайтън на собствения си стадион, а седмица по-рано катастрофираха на гости на Кристъл Палас за 0:3. Така "артилеристите" се озоваха на пето място, на три точки след Тотнъм, но и мач в запас, което означава, че колективът на Артета има реални шансове да се върне в първата четворка. Като цяло формата на лондончани не е лоша - шест победи от последните девет двубоя бяха спечелени, както и три от последните четири мача.

Армандо Броя от домакините се завръща, след като не участва в срещата с Челси. Алекс Макарти и Лианско ще минат последни тестове преди сблъсъка. Партей, Томиасо и Тиърни са аут заради травми. Лаказет не тренира тази седмица, но нападателят може да се появи в игра на определен период от мача. Вероятно Джака ще се завърне в халфовата линия, след като швейцарецът игра в защита в последния двубой.

Арсенал е фаворит в срещата, но няма да е лесно на гостите. Основната причина е отсъствието на изявен голмайстор и оттам идват опасенията кой ще вкарва головете. Иначе лондончани са с по-голяма класа и на книга би трябвало да спечелят. Именно това ще посъветваме почитателите на залозите - да се доверят на Арсенал.

Прогноза: Саутхемптън - Арсенал 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Рамсдейл
   
Соареш
Уайт
Магаляес
Таварес
Локонга
Джака
Сака
Едегор
Смит-Роу
Мартинели
Броха
Адамс
Елионуси
Ромеу
Уорд-Прайс
Армстронг
Уокър-Питърс
Салису
Беднарек
Ливраменто
   
Фостър
 
Саутхемптън (Ралф Хазенхютъл)

Обоснована прогноза: Саутхемптън - Арсенал 1:2

  Сподели
623